Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ταϊλάνδη ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για το δικό της νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η Ταϊλάνδη ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για το δικό της νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Το εμβόλιο, παρασκευασμένο από Ταϊλανδούς για Ταϊλάνδούς, αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση από τον ερχόμενο χρόνο (2022)
Σχετικά Άρθρα

Τις κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου που δημιούργησε για τον κορωνοϊό και αναμένει να το κυκλοφορήσει τον ερχόμενο χρόνο ξεκίνησε σήμερα (22/03) η Ταϊλάνδη.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, το παρασκεύασμα αυτό μπορεί να δώσει στις Αρχές περισσότερη ελευθερία ως προς την πολιτική της των εμβολιασμών.
Η Ταϊλάνδη στοχεύει στον εμβολιασμό του μισού ενήλικου πληθυσμού της μέχρι το τέλος του χρόνου, χρησιμοποιώντας 61 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca που θα παράγεται στη χώρα από τον Ιούνιο.
Το εγχώριας προέλευσης υποψήφιο εμβόλιο παρασκευάζει η κρατική φαρμακοβιομηχανία «Κυβερνητική Φαρμακευτική Οργάνωση» σε συνεργασία με το Τμήμα Τροπικής Ιατρικής και με μια αμερικανική ΜΚΟ και χρησιμοποιεί έναν αδρανοποιημένο ιό για να προκαλέσει ανοσία.

Από Ταϊλανδούς για Ταϊλάνδούς

«Το εμβόλιο, παρασκευασμένο από Ταϊλανδούς για Ταϊλάνδούς, αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση από τον ερχόμενο χρόνο (2022)», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Piyasakol Sakolsatayadorn, πρόεδρος του Συμβουλίου του πανεπιστημίου Mahidol.
Η Ταϊλάνδη προχωρά στην ανάπτυξη εγχώριου εμβολίου κατά της Covid-19, ταυτόχρονα με άλλες χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ταϊβάν, εν μέσω περιορισμών στην προμήθεια εμβολίων παγκοσμίως αλλά και της εμφάνισης νέων παραλλαγών του ιού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης