Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Φόβος για τρίτο κύμα πανδημίας – Οι Βρυξέλλες δεν θα απαγορεύσουν τις εξαγωγές εμβολίων

tags :
Johnson (Βρετανία): Φόβος για τρίτο κύμα πανδημίας – Οι Βρυξέλλες δεν θα απαγορεύσουν τις εξαγωγές εμβολίων

Κατευναστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Boris Johnson, όσον αφορά τις απειλές τις ΕΕ για απαγόρευση εξαγωγών εμβολίων στη Βρετανία

Σχετικά Άρθρα

Την προειδοποίηση πως το τρίτο κύμα νέων κρουσμάτων της COVID-19, που σαρώνει την Ευρώπη, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κατευθυνθεί προς τη Βρετανία, απηύθυνε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ΑΠΕ και του Bloomberg τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ενώ την ίδια στιγμή επιχείρησε να κατεβάσει του τόνους στην αντιπαράθεση με την ΕΕ για τις εξαγωγές εμβολίων.

Ανησυχίες

«Η προηγούμενη εμπειρία μάς δίδαξε πως, όταν ένα κύμα χτυπάει τους φίλους μας, τότε, φοβάμαι, ξεβράζεται και στις ακτές μας και περιμένω ότι θα αισθανθούμε αυτά τα αποτελέσματα όταν έρθει η ώρα», δήλωσε ο Johnson στους δημοσιογράφους.
Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Βρετανίας από τις απειλές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα απαγορεύσει τις εξαγωγές εμβολίων προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Johnson υπογράμμισε πως δεν νομίζει ότι αυτό θα συμβεί.

Εξαγωγές

Σε μια προσπάθεια εξουδετέρωσης των εντάσεων με τις Βρυξέλλες, ο Johnson επισήμανε ότι η αποφυγή αποκλεισμού στις προμήθειες εμβολίων είναι ζωτικής σημασίας επειδή τα προγράμματα ανοσοποίησης απαιτούν από τις χώρες να συνεργαστούν.
«Έχω τη βεβαιότητα, μιλώντας με τους εταίρους της ΕΕ τους τελευταίους μήνες ότι δεν επιιθυμοουν να προχωρήσουν σε απαγορεύσεις εξαγωγών», δήλωσε
«Αυτό είναι πολύ, πολύ σημαντικό», συμπλήρωσε.

Δεσμεύσεις

Πρόσθεσε: «Όλοι αντιμετωπίζουμε την ίδια πανδημία, όλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα».
Τα σχόλια αυτά απορρέουν από τη θέση της κυβέρνησής του ότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις της να μην παρεμποδίσει τις εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Βρετανία θα συνεχίσει με το εμβολιαστικό πρόγραμμά της, είπε ο Boris Johnson, επιβεβαιώνοντας πως το σχέδιο για τη χαλάρωση των περιορισμών σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που έχει καταθέσει είναι σε σωστή τροχιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης