Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Ηθοποιός καταγγέλλει βιασμό από πρώην υπουργό Πολιτισμού

Σερβία: Ηθοποιός καταγγέλλει βιασμό από πρώην υπουργό Πολιτισμού
Η Σερβίδα ηθοποιός Danjela Shtainfeld κατήγγειλε ότι ο συνάδελφός της και πρώην υπουργός Πολιτισμού Branislav Lecic ήταν ο δράστης του βιασμού που υπέστη πριν από εννέα χρόνια

Η Σερβίδα ηθοποιός Danjela Shtainfeld, η οποία ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, κατήγγειλε ότι ο συνάδελφός της και πρώην υπουργός Πολιτισμού Branislav Lecic ήταν ο δράστης του βιασμού που υπέστη πριν από εννέα χρόνια.
Η Danjela Shtainfeld προσήλθε χθες στον Ανώτατο Εισαγγελέα Βελιγραδίου για να καταθέσει και αποκάλυψε το όνομα του βιαστή της. Η υπόθεση είδε το φώς της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Hold me right" που επιμελήθηκε η ίδια και αναφέρεται στον δικό της βιασμό αλλά και άλλες υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στις ΗΠΑ.
Στο ντοκιμαντέρ, όπου η ηθοποιός αναφέρει ότι βιάστηκε από συνάδελφό της στη Σερβία το 2012, σε ηλικία 21 ετών, συμπεριλαμβάνεται και ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον φερόμενο ως δράστη, τέσσερα χρόνια μετά τον βιασμό της. Στο ηχητικό αυτό ντοκουμέντο είναι αδύνατον να αναγνωριστεί ο συνομιλητής της με δεδομένο ότι η φωνή του υπέστη τεχνολογική αλλοίωση.

Nτοκιμαντέρ

Μόλις κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ η Danjela Shtainfeld κλήθηκε από τον εισαγγελέα στο Βελιγράδι να καταθέσει και να κατονομάσει τον δράστη ώστε να του ασκηθεί δίωξη. Στην κατάθεση της ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα δηλώνοντας απλώς ότι «πρόκειται για δημοφιλή ηθοποιό με διασυνδέσεις στο χώρο της υποκριτικής».
Σήμερα το ερευνητικό δημοσιογραφικό δίκτυο Insajder δημοσίευσε, χωρίς αλλοιώσεις στη φωνή, την ηχογραφημένη συνομιλία που του παραχώρησε η ίδια η ηθοποιός.
Στην συνομιλία ακούγεται ο Branislav Lecic να δικαιολογεί την πράξη του και μάλιστα στην ερώτηση της αν κατανοεί πόσο κακό της έκανε και πόσο ταπεινωτικό και τραυματικό είναι αυτό που έζησε αυτός της εξηγεί ότι θα πρέπει να το θεωρεί τιμή της. «Αυτό που έγινε πρέπει να το θεωρείς επίτευγμα και όχι ταπείνωση. Εννοώ το γεγονός ότι κατάφερες να δείξω ενδιαφέρον για σένα και να μου προκαλέσεις συναισθήματα.
Αυτό είναι τιμή και όχι ταπείνωση […] Όταν παίρνω αυτό που επιθυμώ δεν σημαίνει ότι σε υποβαθμίζω ή ταπεινώνω αλλά σημαίνει ότι το αξίζεις. Έχεις ιδέα ποιος είμαι εγώ;» ακούγεται να λέει στην συνομιλία ο ύποπτος για βιασμό Branislav Lecic.

Hχογραφημένο υλικό

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η ηθοποιός παρέδωσε το ηχογραφημένο υλικό και άλλα στοιχεία που εξετάζονται για να αποφασιστεί αν θα ασκηθεί δίωξη.
Ο Branislav Lecic σε γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει ότι «οι καταγγελίες αυτές είναι ψευδείς και σκοπό έχουν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του».
Ο Lecic είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς στη Σερβία.
Με την πολιτική άρχισε να ασχολείται στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 ως στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος (DS). Την περίοδο 1996-97 πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς. Τον Ιανουάριο του 2001 και μέχρι τον Μάρτιο του 2004 διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού στις κυβερνήσεις Djindjic και Zivkovic.
Πρόσφατα, όταν πριν από δύο μήνες, η νεαρή ηθοποιός Milena Radulovic κατήγγειλε τον βιασμό της από τον Mika Aleksic διευθυντή της δραματικής σχολής όπου φοιτούσε, ο Branislav Lecic δήλωνε συγκλονισμένος, στήριξε την νεαρή ηθοποιό και καταδίκασε ως αποτρόπαια και εγκληματική την συμπεριφορά του Aleksic.
Αυτή η στάση του Lecic εκνεύρισε την ηθοποιό Danjela Shtainfeld κρίθηκε ως υποκρισία και στάθηκε αφορμή - όπως δήλωσε η ίδια σήμερα σε τηλεοπτική συνέντευξη - για να προχωρήσει σε καταγγελία για βιασμό εναντίον του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης