Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβγαλε αντίδραση η Πειραιώς – Κράτησε τις 830 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβγαλε αντίδραση η Πειραιώς – Κράτησε τις 830 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στα ύψη η μεταβλητότητα σε επιμέρους μετοχές, αλλά κατάφερε το ΧΑ παρά τις διακυμάνσεις που είχαν και οι βασικοί δείκτες, να κλείσει σχεδόν αμετάβλητο και πάνω από τις 830 μονάδες. Ο τζίρος καλός αν αφαιρεθούν τα πακέτα και υψηλός μαζί με τα πακέτα. Η Πειραιώς τράβηξε και πάλι τα βλέμματα με μεγάλους όγκους και στην αγορά μετοχών και στην αντίστοιχη των παραγώγων.

Οι μετοχές πάντως που ξεχώρισαν κατά την άποψή μας ήταν του ομίλου Viohalco. Από τις συστημικές πλην Πειραιώς, υψηλή ήταν η μεταβλητότητα και σε αυτές, αλλά στο τέλος έκλεισαν σε καλά επίπεδα. Μεγάλη διακύμανση και από την Aegean. Ανοδικά αλλά ήπια η Τιτάν λόγω αποτελεσμάτων.

ΟΜΙΛΟΣ VIOHALCO: Νέα υψηλά σήμερα για όλες τις εισηγμένες του ομίλου. Άλλες ιστορικά, άλλες 13 ετών άλλες λιγότερο. Εξαιρετική πορεία. Με βάση την κερδοφορία του 2020 και με υπόθεση για καλύτερο 2021 θα λέγαμε πως ίσως έχουμε φτάσει σε δίκαιες αποτιμήσεις. Θα τα βάλουμε όμως κάτω με μολύβι και χαρτί. Επιλογή της στήλης η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ από τα 1,702 ευρώ για φέτος και μας δίνει πολύ καλή υπεραξία. Η Cenergy στο +9,66%, η Viohalco στο +8,07% και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στο +5,36%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Κατά την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης και του σχεδίου Sunrise, τότε που η μετοχή ενισχύθηκε κατά 26% και βρέθηκε στα 0,94 ευρώ, η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε: «Η Πειραιώς Financial Holdings ανακοινώνει σήμερα (σημ. 16,3) σειρά συντονισμένων και στοχευμένων ενεργειών».

Η δεύτερη πρόταση ανέφερε: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς Financial Holdings κατά περίπου 1δισ. ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς με κατάργηση δικαιωμάτων προτίμησης, η οποία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κεφαλαιακές ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν απομειώνουν την αξία των μετόχων, θα οδηγήσουν σε σωρευτική κεφαλαιακή ενίσχυση περίπου 2,6 δισ. ευρώ συμπεριλαμβάνοντας δυνητική έκδοση υβριδικών τίτλων ΑT1 μέχρι ποσού περίπου 0,6 δισ. ευρώ».

Από την επόμενη μέχρι και μέχρι σήμερα η μετοχή βρέθηκε χαμηλότερα έως και 60% και φυσικά όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα το dilution αναμένεται τεράστιο. Αν τα παραπάνω δεν είναι λόγος διερεύνησης τότε τι να πούμε; Δείτε και το σχετικό εδάφιο. Από το -13% βρέθηκε στο +13%. Έκλεισε στα 0,4810 ευρώ με το συμβόλαιο Ιουνίου να κλείνει στα 0,3240 ευρώ.
ΠΕΙΡ_2.jpg
TITAN: Είμαστε ικανοποιημένοι από τις ταμειακές ροές, οι οποίες βελτίωσαν τον καθαρό δανεισμό και δίνουν καλή επιστροφή κεφαλαίου και από την πορεία των EBITDA. Φυσικά, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τέτοιες απομειώσεις, γιατί όπως καταλαβαίνετε μας βάζουν σε σκέψεις και για άλλες εταιρείες και είναι γνωστή η θέση μας για άυλα, υπεραξίες κ.α. Τα 15 ευρώ θεωρούμε ένα κρίσιμο σημείο, διάσπαση του οποίου θα μπορούσε να μας οδηγήσει προς τα 17 ευρώ. Έκανε υψηλό στα 14,96 ευρώ και έκλεισε στα 14,76 ευρώ.

AEGEAN: Ξεκίνησε πτωτικά αλλά ανέκαμψε από τα χαμηλά των 4,55 ευρώ. Τώρα εδώ εκτός από την αύξηση κεφαλαίου έχουμε και την πανδημία που δε λέει να υποχωρήσει σε πολλές χώρες και ίσως πάει πίσω και το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν. Ωραία όμως η αντίδραση από το -8% με κλείσιμο τελικά στο +4,54% και στα 5,18 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Ο χθεσινός μεγάλος όγκος στο κλείσιμο, δείχνει πως κάτι τέτοιο περίμεναν οι αγοραστές και είχαν κρατήσει χαμηλά τη μετοχή το προηγούμενο διάστημα. Θα πρέπει να δούμε και τη συνέχεια. Στα 0,4060 ευρώ και στο +9,73% με 20 χιλ. τεμάχια όγκο.

PROFILE: Ανακοίνωσε χθες μία σημαντική εξαγορά και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ενημέρωση για να δοθούν και λεπτομέρειες, επομένως θα αποκτήσουμε μία καλύτερη εικόνα.

ΙΛΥΔΑ: Με βάση τα κέρδη ενιαμήνου και τα δικά μας standards θα λέγαμε πως τα 6,6 εκατ. ευρώ δεν την αδικούν. Βέβαια θα περιμένουμε και το σύνολο της χρήσης, για να δούμε αν η βελτίωση που είχε στο ενιάμηνο συνεχιστεί και να δούμε και τις αποτιμήσεις άλλων του κλάδου, γιατί εκεί ίσως έχει μία υστέρηση. Εξαιρετικά πήγε σήμερα.

ΑΒΑΞ: Συνέχισε ανοδικά, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Εδώ υπάρχουν κάποιες φήμες σχετικά με «εμπλοκή» της Μυτιληναίος, αλλά πρόσφατα η διοίκηση τις διέψευσε. Ίσως η αγορά όμως να θεωρεί πως έχουν βάση.

ΕΧΑΕ: Δεν είχε λόγο να έχει μετοχές της Πειραιώς στο χαρτοφυλάκιό της. Είχαν προκύψει από μετατροπή ομολογιών. Τις κρατούσε όμως επί χρόνια, χωρίς να έχει άλλες επενδύσεις παρόμοιες. Δεν τις πούλησε όταν η μετοχή ήταν 5 ευρώ, 4 ευρώ, 3 ευρώ, 2 ευρώ, 1 ευρώ. Τις πούλησε τώρα. Κακώς τις κρατούσε τόσα χρόνια, αν και με βάση το ταμείο που διαθέτει θα μπορούσε να έχει κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις σε καλές μετοχές (τονίζουμε το καλές). Αφού όμως δεν είναι επενδυτής, κακώς τις είχε τόσα χρόνια.

PERFORMANCE: Καλή πορεία σήμερα με καλή ανοδική κίνηση. Ο γνωστός χαμηλός όγκος στη μετοχή, αλλά αυτά υπάρχουν. Ελπίζουμε να κάνει τη μετάταξη να μεγαλώσει και να προσφέρει κι άλλες συγκινήσεις.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Υψηλός ο όγκος σήμερα και πίεσε αρκετά τη μετοχή. Πήγε μέχρι και το -10%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στα 0,46 ευρώ και στο +3,14% με υψηλό πάλι όγκο και με πωλητές στο κλείσιμο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης