Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση
Επιπλέον ανέφερε ότι με την επιστράτευση 200 ιδιωτών γιατρών δεν μπορούν ούτε να εξαπατηθούν οι ασθενείς, ούτε να αντιμετωπιστούν οι χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία
Σχετικά Άρθρα

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή (23/3) του ομιλία στη Βουλή, με αφορμή την συζήτηση για την επένδυση στο Ελληνικό, αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση που λέει ότι «το σύστημα υγείας υφίσταται πίεση αλλά είμαστε ακόμα σε θέση να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μιλάτε, λες και δεν έχετε καμία συναίσθηση της κατάστασης».

«Τώρα δε μιλάμε απλά για “πίεση. Μιλάμε για κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων ιδιαίτερα στην Αττική» υπογράμμισε. 

Επιπλέον ανέφερε ότι με την επιστράτευση 200 ιδιωτών γιατρών δεν μπορούν ούτε να εξαπατηθούν οι ασθενείς, ούτε να αντιμετωπιστούν οι χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία.
«Σήμερα το αναγκαίο και ρεαλιστικό για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, είναι η άμεση επίταξη -χωρίς αποζημίωση- όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα, για να προστεθούν έτοιμες και κρίσιμες υποδομές και έμπειρο προσωπικό για την περίθαλψη Covid και No Covid ασθενών.
Είναι ταυτόχρονα, η άμεση, και χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πρόσληψη όλων των ειδικευμένων γιατρών και των γιατρών για έναρξη ειδικότητας» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας:
«Επιπλέον είναι αναγκαία η ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων σε κρατικό σχέδιο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας όλων των ασθενών».

Για τα τεστ κορωνοϊού

Ο ίδιος ανέφερε ότι με την ανακοίνωση χορήγησης ενός δωρεάν τεστ την εβδομάδα ανά πολίτη, «που δεν είναι ακριβώς δωρεάν, αφού προβλέπεται να πληρώνουν ένα αντίτιμο για την πραγματοποίησή του», η κυβέρνηση «πετά το μπαλάκι στο λαό και στην περιβόητη "ατομική του ευθύνη"».
«Καθόλου τυχαίο.
Αφού στα φαρμακεία έχετε με νόμο πετάξει και το μπαλάκι ενός μέρους των εμβολιασμών.
Ποιος, όμως, θα παίρνει το ιστορικό; Ποιος θα αντιμετωπίζει τυχόν παρενέργειες;
Ποιος θα παρακολουθεί τον εμβολιαζόμενο για τυχόν προβλήματα που θα συμβούν;
Αυτά από πότε ανήκουν στο επιστημονικό αντικείμενο των φαρμακοποιών;
Με όλα αυτά, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζετε το φόβο, τη δυσπιστία ενός τμήματος του λαού απέναντι στα εμβόλια, αλλά με την πολιτική σας και τα μέτρα που απορρέουν από αυτήν, την αναπαράγετε και την επεκτείνετε» υπογράμμισε.

Είπε επίσης, ότι  ο πρωθυπουργός προκαλεί όταν «λέει ότι μέσα στην πανδημία γκρεμίστηκε το στερεότυπο του “τεμπέλη” δημόσιου υπαλλήλου, μιλώντας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και για τα Σώματα Ασφαλείας».
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τα Σώματα Ασφαλείας «παρά τα μεγάλα προβλήματα που πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν», για να επιβάλει την αστυνομοκρατία και την πολιτική της «που πλήττει τελικά και τις δικές τους οικογένειες».

«Αλλά δεν σας πέρασε.
Ο λαός, η νεολαία, το μαζικό κίνημά τους, σας απάντησε και το ίδιο θα κάνει οποιαδήποτε στιγμή σηκώσετε χέρι επάνω του. Το ίδιο θα κάνουν κάποια στιγμή, όταν έρθουν οι συνθήκες, και οι ίδιοι οι αστυνομικοί όταν συνειδητοποιήσουν ότι το συμφέρον τους είναι να συνταχθούν με το λαό, γιατί είναι παιδιά λαϊκών στρωμάτων οι περισσότεροι κι ότι δεν έχουν κανένα συμφέρον να χτυπάνε τα παιδιά τους, τους πατεράδες και τις μανάδες τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους» πρόσθεσε.
«Ποιος νοσηλευτής μπορεί να τεμπελιάσει, όταν, όχι τώρα αλλά σε κανονικές συνθήκες στη βάρδια του, έχει την ευθύνη για 30 με 40 ασθενείς; Ποιος νοσοκομειακός γιατρός μπορεί να τεμπελιάσει, όταν σε κάθε εφημερία έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είπε ότι ο πρωθυπουργός επίσης προκαλεί όταν «λέει ότι δήθεν “διαλύθηκε και το στερεότυπο του ανάλγητου ιδιωτικού τομέα”, μόνο και μόνο επειδή ορισμένοι έκαναν δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Σημείωσε ότι αυτές οι δωρεές είναι «σταγόνα στον ωκεανό των κερδών τους» και υπογράμμισε ότι ο μύθος που «κατέρρευσε πραγματικά μέσα στην πανδημία είναι αυτός της αρμονικής συνύπαρξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα».

«Αυτή η “συνύπαρξη” απαξίωσε κι έκλεισε νοσοκομεία, κέντρα υγείας. Εκτόξευσε τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας για τη λαϊκή οικογένεια. Δημιούργησε μεγαθήρια στην ιδιωτική υγεία. Κι αυτή τη “συνύπαρξη” υπηρετήσατε ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης