Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Glassnode: Η bull market στο bitcoin πλησιάζει στο τέλος της - Αποεπενδύουν οι θεσμικοί

Glassnode: Η bull market στο bitcoin πλησιάζει στο τέλος της - Αποεπενδύουν οι θεσμικοί
To Bitcoin ενδέχεται να εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο της τρέχουσας bull market
Σχετικά Άρθρα

Στο τέλος της πλησιάζει η τρέχουσα bull market στο bitcoin, με τους μεγάλους θεσμικούς σταδιακά να αποεπενδύουν, αναφέρει η Glassnode.
To Bitcoin ενδέχεται να εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο της τρέχουσας bull market, σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία που ειδικεύεται στα κρυπτονομίσματα, με τη νευρικότητα να αυξάνεται στις αγορές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ριπόρτ της Glassnode, υπήρξε αύξηση των «μεταβιβάσεων πλούτου» από μακροχρόνιους κατόχους bitcoin σε κερδοσκόπους.
Επίσης, η bull market έχει φτάσει πλέον σε μια «ευφορική κορυφή», με fund και θεσμικούς να ρευστοποιούν όλο και περισσότερο τα νομίσματά τους για να κατοχυρώσουν κέρδη.

Τι κάνουν οι long

Η Glassnode εκτιμά ότι οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι bitcoin έχουν ρίξει στην αγορά περίπου το 9% της προσφοράς που υπήρχε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, ρευστοποιώντας νομίσματα - αν και αυτό το ποσοστό ήταν κάτω από το 17% που παρατηρήθηκε πριν από τη συντριβή της αγοράς το 2017.
«Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι οι συνθήκες είναι παρόμοιες με το δεύτερο ήμισυ ή με τα μεταγενέστερα στάδια μιας αγοράς ταύρων, αναφέρει η Glassnode.
Σημειώνεται πως η τιμή του bitcoin (BTC) μειώθηκε κατά 6% την Τρίτη, στα 54.294 δολάρια –πολύ μακριά από τα 62.000 δολάρια νωρίτερα τον Μάρτιο–, ωστόσο εξακολουθεί να αυξάνεται με ρυθμό +700% σε ετήσια βάση.
Η Glassnode είπε επίσης την Τρίτη ότι οι μεγαλύτεροι παίκτες -χαρτοφυλάκια από 1.000 έως 10.000 bitcoin- έχουν μειώσει την έκθεσή τους κατά 307.000 bitcoin από τον Δεκέμβριο.

Βear Market

Ο Διευθυντής Επενδύσεων Timothy Peterson έγραψε στο Twitter ότι η πρόσφατη πτώση στις μεγάλες συμμετοχές «σχετίζεται συχνά, αλλά όχι πάντα, με τις bear market».
Yπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον γνωστό bitcoin επενδυτή Bobby Lee, η τιμή του bitcoin στην τρέχουσα bull market θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 300.000 δολ., όμως στη συνέχεια θα βυθιστεί κατά 90%, βιώνοντας μια διαρκή επενδυτική βαρυχειμωνιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης