Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Σχέδιο τριών σημείων για να απαλλαγεί από NPEs 3,3 δισ. ευρώ το 2021

tags :
Alpha Bank: Σχέδιο τριών σημείων για να απαλλαγεί από NPEs  3,3 δισ. ευρώ το 2021

Alpha Bank: Μονοψήφιο ποσοστό ΜΕΔ και μείωση ΜΕΑ κατά 30% εντός του 2021 με όπλο τον υψηλό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας21

Αποφασιστικά βήματα για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της δρομολογεί η Alpha Bank, αξιοποιώντας την υψηλή κεφαλαιακή της επάρκεια και τη συσσωρευμένη εμπειρία, μετά και την μεγάλη επιτυχία της ολοκλήρωσης του Project Galaxy που περιλαμβάνει την πώληση της τιτλοποίησης ύψους 10,8 δισ. και του 80% της θυγατρικής της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal, με παράλληλη αποκλειστική συμφωνία για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των υφιστάμενων ΜΕΑ.
Η Alpha Bank προγραμματίζει τρεις επιπλέον συναλλαγές εντός του 2021 συνολικού ύψους Ευρώ 3,3 δισ., η πλειοψηφία των οποίων στην Ελλάδα, με στόχο τον περιορισμό των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό και των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων κατά 30% περίπου.
Παράλληλα, παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της για περαιτέρω περιορισμό των ΜΕΑ σε ποσοστό κάτω από 10%, μέχρι το τέλος του 2022.
Ειδικότερα, η Alpha Bank προγραμματίζει την τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου ύψος 2 δισ. (Project Cosmos) μέσω του προγράμματος Ηρακλής ΙI, καθώς επίσης και την πώληση δύο χαρτοφυλακίων ύψους Ευρώ 0,9 δισ. στην Ελλάδα (Project Orbit) και 0,4 δισ. στην Κύπρο (Project Sky).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης