Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Έβαλαν… μέσον για να φτάσει το γρήγορο Ίντερνετ στο υπουργείο Οικονομικών

Αποκάλυψη: Έβαλαν… μέσον για να φτάσει το γρήγορο Ίντερνετ στο υπουργείο Οικονομικών
Ο γνωστός του… γνωστού και οι πολύμηνες ανταλλαγές επιστολών με τον ΟΤΕ
Σχετικά Άρθρα

Ένα χρόνο έψαχναν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές ταχύτητες ίντερνετ στο κτίριο επί της οδού Νίκης 5-7 έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τις ταχύτητες του internet.
Το μισθωμένο κτίριο από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού το οποίο να σημειωθεί φιλοξενεί δύο υπουργούς, έναν αναπληρωτή υπουργό έναν υφυπουργό και σημαντικές υπηρεσίες της οικονομικής κρατικής μηχανής και τεχνολογικά βρίσκεται πίσω αρκετές δεκαετίες εξαιτίας του ιντερνετ που τρέχει με ρυθμούς χελώνας.

Το μικρόβιο της γραφειοκρατίας

Η αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες με εντολή του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταiκούρα για την αναβάθμιση του δικτύου, αποκάλυψε ότι και οι ιδιωτικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες έχουν «μπολιαστεί» με το μικρόβιο της κρατικής γραφειοκρατίας.
Στο κτίριο που «χτυπά» η καρδιά της Οικονομίας, διέθετε σχεδόν «πεθαμένες» υπηρεσίες ιντερνετ με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι τηλεδιασκέψεις των υπουργών , των συνεργατών τους και των υπαλλήλων που ακόμη και η αποστολή email ήταν μια δυσκολία υπόθεση.
Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης ( Πρώην ΓΓΠΣ) ανέλαβε να διεκπεραιώσει το αίτημα και να αναζητηθεί η λύση του προβλήματος.
Οι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι ζήτησαν τη βοήθεια των υπηρεσιών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων για να μάθουν εάν η πλατεία Συντάγματος διαθέτει γραμμή ή γραμμές οπτικών ινών και πόσο εύκολο είναι να φτάσει στο κτίριο του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων που έχει το γραφείο του ο υπουργός Οικονομικών .

Μήνες … συνεννοήσεων

Το βάρος της τεχνολογικής αναβάθμισης έπεσε στον ΟΤΕ καθώς είναι ο πάροχος του υπουργείου για το κτίριο επι τα οδού Νίκης 5-7.
Οι αρμόδιοι τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσουν την ύπαρξη οπτικής ίνας.
Η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στη ΓΓΠΣ και στον ΟΤΕ κράτησε μήνες.
Η αντιμετώπιση τους προβλήματος, όπως μας διαβεβαιώνει αξιόπιστη πηγή, δόθηκε όταν «γνωστός – γνωστού» παρενέβη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Στο προσκήνιο ήρθε η γνωστή συνταγή επί δεκαετιών που είναι το ρουσφέτι χωρίς όμως να ζητηθούν ανταλλάγματα.
Η διαμεσολάβηση του κατάλληλου ανθρώπου με την κατάλληλη θέση έφερε αποτέλεσμα μετά από 1 χρόνο ενώ πριν την εμφάνιση του το αίτημα ακολούθησε την πάγια διαδικασία. Το αποτέλεσμα δικαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς γνωστό η δουλειά δεν γίνεται.
Πλέον το υπουργείο στην Πλατεία Συντάγματος έχει internet με ταχύτητες 100mbps και επιτεύχθηκαν όταν το τεχνικό κλιμάκιο του παρόχου αντικατέστησε μέρος του καλωδίου το οποίο θα μπορούσε να είχε αντικατασταθεί το αργότερο σε μία εβδομάδα αλλά χρειάστηκαν τουλάχιστον 12 μήνες για να έρθει το γρήγορο ίντερνετ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης