Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,2% η ανεργία το δ' 3μηνο του 2020 - Αυξήθηκε η επίδραση της πανδημίας στην αγορά εργασίας

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,2% η ανεργία το δ' 3μηνο του 2020 - Αυξήθηκε η επίδραση της πανδημίας στην αγορά εργασίας
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι απουσίες από την εργασία, καθώς και η εργασία στο σπίτι αυξήθηκαν, ενώ οι ώρες εργασίας μειώθηκαν σε σχέση με το γ' τρίμηνο 2020

Στο 16,2% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα το δ' τρίμηνο 2020, έναντι επίσης 16,2% το γ' τρίμηνο του 2020 και 16,8% το δ' τρίμηνο του 2019.
Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 750.135 άτομα, παρουσιάζοντας μείωση 0,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 4,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Ωστόσο, 498.000 άτομα είναι μακροχρόνια άνεργοι (αναζητούν εργασία από ένα έτος και πάνω), ενώ πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά στις ηλικίες 15- 29 ετών.
Παράλληλα, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων (22,8%) εργαζόταν στους κλάδους των ξενοδοχείων και της εστίασης.

Η επίδραση της πανδημίας στην αγορά εργασίας

Συμπερασματικά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η επίδραση της πανδημίας στην αγορά εργασίας αυξήθηκε κατά το δ΄ τρίμηνο του 2020.
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι απουσίες από την εργασία, καθώς και η εργασία στο σπίτι αυξήθηκαν, ενώ οι ώρες εργασίας μειώθηκαν σε σχέση με το γ' τρίμηνο 2020.
Επίσης, τα άτομα που δεν εργάζονταν αλλά αναζητούσαν εργασία και δήλωσαν ότι δεν είναι άμεσα διαθέσιμα να εργαστούν αυξήθηκαν σε σχέση με το γ' τρίμηνο 2020.
Από τα στοιχεία της έρευνας παρατηρείται επίσης ότι, σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2020, η απουσία από την εργασία αυξήθηκε κυρίως στον τομέα που περιλαμβάνει τους κλάδους του εμπορίου, των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των μεταφορών και επικοινωνιών, καθώς και στον τομέα των κατασκευών, ενώ μειώθηκε σημαντικά στον τομέα των άλλων υπηρεσιών.
Το ποσοστό εργασίας από το σπίτι αυξήθηκε σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις χρηματοπιστωτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και στις άλλες υπηρεσίες.
Οι ώρες εργασίας μειώθηκαν σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με εξαίρεση τις άλλες υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης