Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

State Department: Ο Blinken ζήτησε από τον Cavusoglu να εγκαταλείψει τους S-400

State Department: Ο Blinken ζήτησε από τον Cavusoglu να εγκαταλείψει τους S-400

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του Antony Blinken με τον Τούρκο ομόλογό του, Mevlut Cavusoglu

Σχετικά Άρθρα
Επιμένουν οι ΗΠΑ στο θέμα των S-400 καλώντας την Τουρκία να εγκαταλείψει το πρόγραμμα.
Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Antony Blinken, με τον Τούρκο ομόλογο του, Mevlut Cavusoglu.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του State Department, ο Blinken κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει το πρόγραμμα των ρωσικών πυραύλων.

Η ανακοίνωση του State Department

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση του State Department αναφέρονται τα εξής: «Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu στο Υπουργείο Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Οι Blinken και Cavusoglu συζήτησαν τη μακροχρόνια σημασία της συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των κοινών μας συμφερόντων στη Συρία και το Αφγανιστάν.
Ο Υπουργός εξέφρασε υποστήριξη για συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ελλάδας.
Ο υπουργός Blinken προέτρεψε την Τουρκία να μην διατηρήσει το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, εξέφρασε ανησυχία για την απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της οικιακής βίας και τόνισε τη σημασία των δημοκρατικών θεσμών και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η απάντηση από Cavusoglu

Από την πλευρά του, ο Cavusoglu απάντησε στον Αμερικανό ομόλο του ότι η αγορά των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα είναι «μια τελειωμένη συμφωνία» και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες χρειάζονται έναν οδικό χάρτη για να διευθυτήσουν τις διαφωνίες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης