Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Fourlis: Χρονιά αποφάσεων για Τουρκία - Στο 90% του α΄ τριμήνου 2020 οι πωλήσεις του α΄ 3μηνου 2021

tags :
Fourlis: Χρονιά αποφάσεων για Τουρκία - Στο 90% του α΄ τριμήνου 2020 οι πωλήσεις του α΄ 3μηνου 2021

Νέα καταστήματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία προγραμματίζονται αλλά και ανακαινίσεις καταστημάτων (10-12 Intersport)

Στις προσπάθειες που κατέβαλε ο όμιλος Fourlis μέσα στην πανδημία, αναφέρθηκε ο Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος της εισηγμένης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για την πορεία των αποτελεσμάτων το 2020.

Όπως είπε οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να ανταποκριθεί ο όμιλος στην πανδημία, αλλά και να ετοιμαστεί και να ισχυροποιηθεί για την επόμενη μέρα.
Επίσης ανακοίνωσε πως η Trade Estate θα ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία της στους επόμενους μήνες.
Η διοίκηση της Fourlis εμφανίστηκε επιφυλακτικά αισιόδοξη για την επόμενη μέρα, σημειώνοντας πως οι καταναλωτές έχουν φυλάξει χρήματα και θέλουν να ξοδέψουν και τα προϊόντα του ομίλου είναι στην κορυφή των προτιμήσεων.
Ο Απόστολος Πεταλάς, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ανέφερε πως στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης θα καταφέρει ο όμιλος να εμφανίσει το 90% του τζίρου του περσινού πρώτου τριμήνου λόγω της πολύς καλής πορείας των δικτυακών πωλήσεων και παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα σε Βουλγαρία και Ελλάδα είναι τελείως κλειστά.
Επίσης τα κέρδη προ φόρων θα είναι καλύτερα.
Συνολικά αναμένεται μία καλύτερη χρονιά έναντι της περσινής.
Νέα καταστήματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία προγραμματίζονται αλλά και ανακαινίσεις καταστημάτων (10-12 Intersport)
Σημειώθηκε επίσης πως το 2021 είναι η χρονιά που θα φανεί αν η δραστηριότητα στην Τουρκία θα αποδειχθεί χρήσιμη ή αδιάφορη για τον όμιλο (κλείσιμο καταστημάτων και περιορισμός δραστηριότητας).
Πρόθεση της Fourlis είναι να αναχρηματοδοτήσει το ομόλογο που έχει με νέο ομόλογο τον Οκτώβριο του 2021 τουλάχιστον στο ίδιο ύψος με το προηγούμενο το οποίο θα είναι επίσης εισηγμένο στην αγορά ομολόγων του ΧΑ.
Η εταιρεία ετοιμάζει 4 ΙΚΕΑ ή και 5 μεσαίου μεγέθους στα επόμενα δύο-τρία χρόνια σε Ελλάδα και Βουλγαρία.
Νέα καταστήματα Intersport σε Ελλάδα (τον επόμενο μήνα ανοίγει κατάστημα στο Περιστέρι), δύο στη Ρουμανία και ένα στη Λάρνακα
Επίσης σχεδιάζει 1 ή 2 outlet σε Ρουμανία και Θεσσαλονίκη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης