Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν το λαθρεμπόριο πετρελαίου ενώ η Τουρκία... παραπονιέται στη Ρωσία

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν το λαθρεμπόριο πετρελαίου ενώ η Τουρκία... παραπονιέται στη Ρωσία
Η αφήγηση των Δυτικών είναι ότι το "Αιματηρό καθεστώς Assad" στοχεύει στους πολίτες του και σκοτώνει τους δικούς του ανθρώπους
Η ένταση της σύγκρουσης στα βορειοανατολικά της Συρίας συνεχίζεται, καθώς όλο και περισσότερες επιθέσεις πραγματοποιούνται με στόχο τα συμφέροντα κάθε εμπλεκόμενου μέρους.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Military Strategy Magazine, η εικόνα που εμφανίζουν οι μεγάλες δυνάμεις είναι διαφορετική από την πραγματικότητα.
Στις 23 Μαρτίου, εμφανίστηκε ένα βίντεο που δείχνει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού πραγματοποιούν επίθεση στον Hay’at Tahrir al-Sham (HTS).
Οι βομβαρδισμοί στοχεύουν τις οχυρώσεις και τις αποθήκες της τρομοκρατίας.
Το MSM, σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς που υποστηρίχθηκαν από τη Δύση, όπως η «Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης», άλλαξε την ιστορία και ισχυρίστηκε ότι είχε χτυπηθεί ένα πολιτικό νοσοκομείο.

Το "αιματηρό" καθεστώς του Assad

Η αφήγηση των Δυτικών είναι ότι το "Αιματηρό καθεστώς Assad" στοχεύει στους πολίτες του και σκοτώνει τους δικούς του ανθρώπους.
Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης είναι μέρος των προσπαθειών των ΗΠΑ να μετατρέψουν το HTS από «τρομοκράτη» σε μεταρρυθμισμένη οργάνωση, προκειμένου να έχει έναν άλλο σύμμαχο, σε διαφορετικό μέρος της Συρίας.
Η πρόσφατη τιμωρία της κυβέρνησης της Δαμασκού για το HTS και τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία μαχητές στη βορειοανατολική Συρία υπήρξε με τη ρωσική υποστήριξη και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ώθησης για την απελευθέρωση περισσότερων περιοχών της Συρίας.

Η δυσαρέσκεια της Άγκυρας

Η Άγκυρα είναι δυσαρεστημένη με αυτό, καλώντας ακόμη και τον Ρώσο Πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για τις σοβαρές επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει η Μόσχα σε τρομοκρατικούς στόχους.
Η τουρκική πλευρά επιμένει ότι οι επίγειες και οι αεροπορικές επιθέσεις σε θέσεις και υποδομές των τουρκικών χρηματοδοτούμενων τρομοκρατών στο Idlib παραβίασαν τη «συμφωνία αποκλιμάκωσης».
Δεν έγιναν αναφορές για τις παραβιάσεις που διαπράττονται συχνά από αυτούς τους ίδιους τρομοκράτες.
Η Τουρκία θα ήθελε να συνεχίσει να απολαμβάνει το λαθραίο πετρέλαιο που έλαβε από τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξακολουθούν να επωφελούνται από αυτό το λαθραίο πετρέλαιο.
Στις 23 Μαρτίου, μια συνοδεία άνω των 300 δεξαμενόπλοιων εγκατέλειψε την περιοχή Hasaka της Συρίας και μπήκε στο Ιράκ.

Τα εμπόδια του λαθρεμπορίου

Ο επαναπατρισμός πετρελαίου της Ουάσιγκτον δεν προχωρά χωρίς κανένα εμπόδιο.
Στις 23 Μαρτίου, αρκετοί πύραυλοι έπληξαν μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ κοντά στο πετρελαϊκό πεδίο Conico στην επαρχία της Συρίας, Deir ez-Zor.
Η τηλεόραση al-Mayadeen του Λιβάνου ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είχαν πολλά θύματα.
Η ύπαρξη όμως πυραυλικών επιθέσεων, καθώς και η σύγκρουση με συνοδεία των ΔΟΕ ήταν σύνηθες φαινόμενο στο Ιράκ, αλλά φαίνεται ότι έχει πλέον καταλήξει να μαστίζει τις δυνάμεις της Ουάσινγκτον στη Συρία.
Τα κέρδη από αυτό το λαθραίο πετρέλαιο θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη μιας πρόσφατης απώλειας από τις ΗΠΑ - ένα MQ-9 Reaper που κατέρρευσε στην Υεμένη, από τον Ansar Allah.
Παρά το γεγονός ότι δεν υποστηρίζει επίσημα την παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, η κυβέρνηση Biden φαίνεται να εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στις παλιές δραστηριότητες της Ουάσινγκτον.
Οι Χούτι, όπως είναι κοινώς γνωστός ο Ansar Allah, ανεβαίνουν λόγω των πρόσφατων επιτυχιών τους και συνεχίζουν τις τακτικές επιδρομές τους σε διάφορες σαουδικές θέσεις και υποδομές πίσω από τις εχθρικές γραμμές.
Το αεροδρόμιο Abha, μαζί με άλλες τοποθεσίες στο νότο του Βασιλείου, υπόκειται σε συχνές επιθέσεις.
Το Ριάντ παρέχει μεγάλη αντίθεση, πραγματοποιώντας περίπου 30 ή περισσότερες αεροπορικές επιθέσεις κάθε μέρα.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αμερικής ωθείται σταθερά σε υποχώρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης