Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Έρχεται άνοδος έως 10% στις μετοχές παγκοσμίως, στο 2% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ

UBS: Έρχεται άνοδος έως 10% στις μετοχές παγκοσμίως, στο 2% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ
Η απόδοση του 10ετούς ΗΠΑ θα φτάσει περίπου το 2% έως το τέλος του έτους
Η UBS Global Wealth Management βλέπει ανοδική τάση 5% έως 10% για τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, με τις αναδυόμενες αγορές, τον χρηματοοικονομικό και τον ενεργειακό κλάδο, αλλά και τη μικρή κεφαλαιοποίηση να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη CIO του τμήματος του Ηνωμένου Βασιλείου Caroline Simmons, οι επενδυτές πρέπει να προτιμήσουν τις αναδυόμενες αγορές στην Ασία και την Κίνα ειδικότερα.
Υποστήριξε επίσης τους τίτλους αξίας - εκείνους τους οποίους η απόδοση θα συμπέσει με την οικονομική ανάκαμψη ή εκείνους με αποτιμήσεις χαμηλότερες από τη χρηματοοικονομική τους θέση.
Αυτό βασίζεται στις προσδοκίες ότι η οικονομική ανάκαμψη θα διευρυνθεί και θα επιταχυνθεί κατά τη διάρκεια του έτους, συνεχίζοντας την εναλλαγή σε τομείς που επωφελούνται από την επιτάχυνση της βιομηχανικής παραγωγής και τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Ο ρόλος των αποδόσεων των ομολόγων

Η πρόσφατη άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ και των αποδόσεων ομολόγων σε όλο τον κόσμο προκάλεσε αστάθεια στις αγορές μετοχών, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να αμφισβητούν τις εκτιμήσεις των τομέων που βασίζονται στην ανάπτυξη.
Η απόδοση του 10ετούς κυμαινόταν στο 1,6209% περίπου την Πέμπτη το πρωί στην Ευρώπη, αλλά η UBS προβλέπει ότι θα φτάσει περίπου το 2% έως το τέλος του έτους.
«Οι υψηλότερες αποδόσεις και οι απότομες καμπύλες απόδοσης είναι γενικά πιο χρήσιμες για τα οικονομικά.
Βοηθούν τα καθαρά περιθώρια επιτοκίου τους και γενικά δείχνουν επίσης βελτίωση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», δήλωσε η Simmons.
Πρόσθεσε ότι τα οικονομικά κέρδη θα ωφελήσουν εάν οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια θεωρούνται υπερβολικές σε σύγκριση με την πραγματικότητα, ενώ οι αποτιμήσεις παραμένουν χαμηλές σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης