Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο ρόλος του δολαρίου στη διόρθωση κατά 20% του bitcoin - Τα τεχνικά σημεία

Ο ρόλος του δολαρίου στη διόρθωση κατά 20% του bitcoin - Τα τεχνικά σημεία

Το ριμπάουντ του δολαρίου είναι συνήθως bearish για τις αγορές κρυπτογράφησης, ιδιαίτερα βραχυπρόθεσμα

Η τιμή του Bitcoin (BTC) έχει σημειώσει απώλειες άνω του 20% από το πρόσφατο ιστορικό υψηλό των 62.000 δολαρίων στα μέσα Μαρτίου.

Καθώς οι αγορές κρυπτογράφησης είναι συχνά ασταθείς, αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι ένα άλλο φυσιολογικό pullback στον τρέχοντα κύκλο ταύρων.
Όπως αναφέρουν αρκετοί αναλυτές, οι διορθώσεις είναι απαραίτητες πολλές φορές για να δημιουργηθεί δύναμη για την περαιτέρω ανοδική δυναμική, καθώς οι αγορές δεν μπορούν να ανεβαίνουν σε ευθεία γραμμή.
Επιπλέον, στις 26 Μαρτίου αναμένεται να λήξουν option ρεκόρ ύψους 6 δισ. δολαρίων, το οποίο συχνά φέρνει κάποια αστάθεια.
Είναι επίσης πολύ συνηθισμένο για την ορμή της αγοράς να αλλάζει δυναμική μόλις πλησιάσει η ημερομηνία λήξης των option.

Τα τεχνικά σημεία

Πέραν των παραπάνω, η τιμή του Bitcoin έχει διασπάσει την κρίσιμη ζώνη αντίστασης στα 56.500 δολάρια στο τελευταίο ράλι, αφού η Tesla ανακοίνωσε ότι άρχισε να δέχεται BTC στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα οχήματά της.
Δεδομένου ότι αυτό το επίπεδο τιμών δεν μπορούσε να σπάσει στα περισσότερα ανοδικά, οι δοκιμές της ζώνης στήριξης των 53.000 δολαρίων ήταν αναπόφευκτες.
Δεδομένου ότι η ζώνη στήριξης των 53.000 δολαρίων έχει δοκιμαστεί πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, ήταν αναμενόμενο αυτό το επίπεδο να μην διατηρηθεί αυτήν τη φορά.
Συνεπώς, η τιμή υποχώρησε στις 25 Μαρτίου και έπεσε στα 51.500 $.
Ως εκ τούτου, η τιμή του Bitcoin πρέπει τώρα να ανακτήσει την περιοχή των 53.200 έως 53.800 δολαρίων για να αναβιώσει οποιαδήποτε ανοδική δυναμική στο εγγύς μέλλον.
Εάν αυτό δεν συμβή, είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερα pullback στην επόμενη ζώνη στήριξης μεταξύ 49.500 και 51.500 δολαρίων.

Η συνολική ορμή εξακολουθεί να είναι πολύ ανοδική

Το ημερήσιο διάγραμμα για BTC / USD εξακολουθεί να παρουσιάζει μια ανοδική προοπτική που δείχνει σταθερά υψηλότερα.
Σε αυτήν την προοπτική, μια διόρθωση στα 44.000 δολάρια θα σήμαινε ότι η ανοδική τάση παραμένει έγκυρη.
Από την άποψη αυτή, η τιμή του Bitcoin έχει σήμερα τεράστια στήριξη μεταξύ 49.500 και 51.500 δολαρίων και είναι απίθανο να μειωθεί περαιτέρω.
Επιπλέον, η bearish απόκλιση δεν επιβεβαιώνεται έως ότου η αγορά αρχίσει να κινείται χαμηλότερα από τα 44.000 δολάρια.

Ο ρόλος του δολαρίου

Το δολάριο των ΗΠΑ δείχνει μια ακόμη φορά δυναμική καθώς οι αποδόσεις αυξάνονται επίσης σημαντικά.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου πέφτουν, δηλαδή τα εμπορεύματα και τα κρυπτονομίσματα.
Το ριμπάουντ του δολαρίου είναι συνήθως bearish για τις αγορές κρυπτογράφησης, ιδιαίτερα βραχυπρόθεσμα.
Αλλά αυτή η τελευταία αύξηση του δολαρίου είναι πιθανώς προσωρινή επειδή εισέρχεται σε ισχυρή αντίσταση.
Επιπλέον, η τάση δείχνει ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένεται αντιστροφή της τρέχουσας σχετικά σύντομα.
Έτσι, εάν ανακοπεί η δυναμική του δολαρίου, οι αγορές κρυπτογράφησης θα ενισχυθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης