Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής το CVC

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής το CVC
To CVC Capital Partners πλησιάζει σε συμφωνία για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Σχετικά Άρθρα

To CVC Capital Partners πλησιάζει σε συμφωνία για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στη συμφωνία στο πρακτορείο Bloomberg.
Όπως αναφέρει το Bloomberg το CVC Capital Partners ενδέχεται να ανακοινώσει τη συμφωνία εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της Εθνικής Ασφαλιστικής ακόμα και αυτήν την εβδομάδα.
Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα βοηθούσε την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας να αναπληρώσει τα αποθέματα κεφαλαίου της καθώς συνεχίζει την εξυγίανση του ισολογισμού μέσω τιτλοποιήσεων NPEs.
Εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας και του CVC αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Φέτος, σημειώθηκε μια πληθώρα συμφωνιών στον ασφαλιστικό κλάδο, που οδηγούνται από ευρωπαίους γίγαντες που επιδιώκουν να εκχωρήσουν περιφερειακές επιχειρήσεις για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων τους.
Το CVC, μία από τις εταιρείες ιδιωτικών μετοχών με την μεγαλύτερη εμπειρία σε συμφωνίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, έχει επενδύσει σε δανειστές, ασφαλιστές και εταιρείες πληρωμών.
Διαθέτει ήδη τον γαλλικό ασφαλιστικό μεσίτη τον Απρίλιο, καθώς και τον ειδικό ασφαλιστή P&C Fidelis.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος πωλεί επίσης χαρτοφυλάκιο επισφαλών δανείων 6,1 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς επιδιώκει να μειώσει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η Pacific Investment Management Co. και μια κοινοπραξία που υποστηρίζεται από την Bain Capital είναι μεταξύ των προκαταρκτικών προσφερόντων για τα περιουσιακά στοιχεία, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος.
Τα δάνεια αποτελούν κληρονομιά της δεκαετίας κρίσης χρέους της χώρας, όπου η οικονομική παραγωγή μειώθηκε κατά περίπου 25% και η ανεργία φτάνει το 30%.
βλοομβεργ.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης