Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Θα καταστεί μη εξυπηρετούμενο το 5,5% έως 7,5% των εταιρικών δανείων μετά τα moratoria

Γαλλία: Θα καταστεί μη εξυπηρετούμενο το 5,5% έως 7,5% των εταιρικών δανείων μετά τα moratoria
Τι προβλέπει η τράπεζα δημοσίων επενδύσεων Bpifrance – Η επέκταση στα moratoria θα αυξήσει τον κίνδυνο για τις τράπεζες επισημαίνεται στην έκθεση
Σχετικά Άρθρα

Ο κίνδυνος να καταστούν μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια με κρατική εγγύηση στη Γαλλία αυξάνεται καθώς το τρίτο κύμα των νέων κρουσμάτων οδηγεί σε νέους περιορισμούς της οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα τράπεζα δημοσίων επενδύσεων Bpifrance, τα στοιχεία της οποίας επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2020.
Σύμφωνα με της προβλέψεις της Bpifrance περίπου 5,5% έως 7,5% όλων των δανείων που δόθηκαν για την αντιμετώπιση  των συνεπειών της πανδημίας αναμένεται να καταστούν μη εξυπηρετούμενα αντί 4,5 έως 6,5% όπως ήταν η αντίστοιχη πρόβλεψη τον Οκτώβριο.
Ο αυξημένος κίνδυνος απορρέει από την επιλογή που δόθηκε πρόσφατα στις γαλλικές εταιρείες να έχουν τη δυνατότητα να καθυστερήσουν την αποπληρωμή των δανείων τους κατά ένα επιπλέον έτος, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν οι τράπεζες της χώρας.

Αβεβαιότητα

«Δεδομένης της αβεβαιότητα που επικρατεί σήμερα, αρχίζουμε να λαμβάνουμε υπόψη ότι πολλές εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την επιλογή να μεταθέσουν τις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Arnaud Caudoux.
«Αυτό αυξάνει λίγο το ποσό των απωλειών που μπορούμε να περιμένουμε».

Άρση των μέτρων

Ενώ εξακολουθούν να είναι σχετικά χαμηλές, αθετήσεις εταιρικού χρέους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ, η εξέλιξη αυτή μπορεί να είναι ενδεικτική του τι μέλλεται να συμβεί με την απόσυρση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων.
Η μεγαλύτερη διάρκεια του δανεισμού, επάγεται υψηλότερη πιθανότητα αθέτησης υποχρεώσεων, ειδικές μετά την λήψη των νέων περιοριστικών μέτρων από τις 20 Μαρτίου
Τα δεδομένα αυτά δεν αφορούν κρατικά εγγυημένα δάνεια που χορηγούνται σε μεγάλες εταιρείες, αλλά μόνο πιστώσεις σε μικρές και μεσαίες εταιρείες, οι οποίες έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δανεια σε εγγύηση που εκδόθηκε από την αρχή της κρίσης.

Κανονικότητα

Για να διευκολυνθεί η μετάβαση στην κανονικότητα και να αντιμετωπίσει τις αθετήσεις χρέους, η κυβέρνηση εισήγαγε ένα νέο μέσο διαχείρησης του εταιρικού χρέους που υποστηρίζεται από κρατικές εγγυήσεις και στοχεύει στην ενίσχυση των ισολογισμών των επιχειρήσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire πρόσφατα δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξετάσει τη μετατροπή ορισμένων από τα υπάρχοντα κρατικά εγγυημένα δάνεια σε επιχορηγήσεις.
Το χρέος μη χρηματοοικονομικών εταιρειών της ευρωζώνης αυξήθηκε τους πρώτους εννέα μήνες του 2020

Καταγραφή_1.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης