Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Παρατείνονται για ακόμη 15 ημέρες τα περιοριστικά μέτρα

Πορτογαλία: Παρατείνονται για ακόμη 15 ημέρες τα περιοριστικά μέτρα
Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση ως τα μέσα Απριλίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα

Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ψήφισε υπέρ της παράτασης για 15 ημέρες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αν και σταδιακά χαλαρώνουν τα αυστηρά μέτρα που υιοθετήθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου προκειμένου να ανασχεθεί η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων.
Στις 15 Μαρτίου άνοιξαν και πάλι οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ επαναλειτούργησαν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.

Σήμερα το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση ως τα μέσα Απριλίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα, όμως αν η πανδημία συνεχίσει να δείχνει σημάδια ύφεσης, τα μουσεία, οι ταράτσες των εστιατορείων και οι αγορές θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν νωρίτερα.
Βάσει της πορτογαλικής νομοθεσίας η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να έχει ισχύ μόνο 15 ημέρες, όμως μπορεί να παρατείνεται επ’ αόριστον.
Τον Ιανουάριο η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στα όριά του το εύθραυστο σύστημα υγείας της Πορτογαλίας, όμως έκτοτε ο ημερήσιος αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έχει αρχίσει να μειώνεται κατά πολύ και τις τελευταίες εβδομάδες έχει σταθεροποιηθεί.
Οι υπουργοί της πορτογαλικής κυβέρνησης θα συσκεφθούν την Παρασκευή για να εξετάσουν τα υφιστάμενα σχέδια για τη χαλάρωση του lockdown.
Βάσει ενός μέτρου που υιοθετήθηκε στα μέσα Μαρτίου, οι Πορτογάλοι δεν επιτρέπεται να μετακινούνται εκτός της περιφέρειας κατοικίας τους από αύριο Παρασκευή και ως τις 5 Απριλίου, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της covid-19 στις διακοπές του Πάσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης