Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Galaxy Digital: Οι baby boomers θα επενδύσουν έως και 1 τρισ. δολ. σε κρυπτονομίσματα το 2022

Galaxy Digital: Οι baby boomers θα επενδύσουν έως και 1 τρισ. δολ. σε κρυπτονομίσματα το 2022
Μετά τους νέους, τα κρυπτονομίσματα θα σαγηνεύσουν και τη γενιά των εύπορων baby boomers, σημειώνει ο Mike Novogratz, ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων Galaxy Digital
Σχετικά Άρθρα

Οι εύποροι baby boomers θα είναι η επόμενη γενιά που θα υποκύψει στη γοητεία των κρυπτονομισμάτων, καθώς γίνονται πιο mainstream, ενδεχομένως φέρνοντας δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν τομέα οπου καταγράφει ήδη σημαντικά κέρδη, δήλωσε ο Mike Novogratz, ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων Galaxy Digital, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021.

Εύποροι επενδυτές

«Θα μπορούσε να συμβεί μια επενδυτική έκρηξη τον επόμενο χρόνο καθώς υπάρχει σημαντική πιθανότητα να εισρεύσει έως και ένα τρισεκατομμύριο δολ. από αυτήν την τεράστια ομάδα εύπορων επενδυτών», δήλωσε ο Novogratz, ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων Galaxy Digital, σε συνέντευξη στην Reuters Digital Assets Week.
Οι κινήσεις από μεγάλες τράπεζες και πλατφόρμες διαπραγμάτευσης να προσφέρουν κρυπτονομίσματα σε πλούσιους πελάτες, πιθανότατα θα προσελκύσουν πλούσιους baby boomers, προέβλεψε η Novogratz.

Morgan Stanley

Η Morgan Stanley αυτόν τον μήνα έγινε η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που προσφέρει στους πλούσιους πελάτες της πρόσβαση σε bitcoin funds, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy Digital.
«Τα φρέσκα κεφάλαια θα αρχίσουν να έρχονται στις αρχές του επόμενου μήνα», σημείωσε σχολιάζοντας την κίνηση της επενδυτικής τράπεζας .

Η γενία

Οι «baby boomers», είναι η γενία στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν περίπου από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έως τα μέσα της δεκαετίας του 1960, ήταν οι κύριοι δικαιούχοι προγραμμάτων ενισχύσεων του κοινωνικού κράτους διαχρονικά και έχουν αυξήσει τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-9.
Το Bitcoin κατέγραψε ρεκόρ φτάνοντας στα 62.000 δολαρίων αυτόν τον μήνα, το τελευταίο ορόσημο σε μια κατακόρυφη άνοδο που οφείλεται στην αυξανόμενη υιοθέτησή του από μεγάλες εταιρείες όπως η Tesla και η ψήφος εμπιστοσύνης από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές στις ΗΠΑ

Επενδύσεις

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος έχει προέλθει από νεότερους επενδυτές που νιώθουν άνετα με την χρήση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Πολλοί από αυτούς βλέπουν το bitcoin τόσο ως περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να προσφέρει συναρπαστικά κέρδη όσο και να προστατεύσει τις αποταμιεύσεις από την απειλή του πληθωρισμού που προκαλείται από το τύπωμα χρημάτων από τις κεντρικές τράπεζες .

Αποταμίευση

Το Bitcoin, αρχικά σχεδιασμένο ως μέσο  πληρωμών, αποτελεί κατά κύριο λόγο ένα περιουσιακό στοιχείο που λειτουργεί καλύτερα ως αποθεματικό μέσο, δήλωσε ο Novogratz, φανατικός υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων.
«Αν ανησυχείτε ότι οι ΗΠΑ τυπώνουν πάρα πολλά δολάρια ... θα μεταφέρετε μέρος των αποταμιεύσεών σας σε bitcoin», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης