Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες πάνω από τις 845 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες πάνω από τις 845 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τις αγορές της Ευρώπης να ανοίγουν με καλή άνοδο, οι προσδοκίες για την εγχώρια αγορά είναι θετικές. Το κλίμα βέβαια θα το καθορίσουν και πάλι οι τράπεζες. Η Εθνική ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο. Η Πειραιώς φαίνεται να έχει περιορίσει την επίδρασή της στην αγορά και αυτό είναι θετικό.

Το άνοιγμα είναι σε υψηλότερα επίπεδα και πάνω από τις 840 μονάδες. Ξεχωρίζει η Εθνική αλλά και η Πειραιώς. Ανοδικά και οι άλλες συστημικές. Προσεγγίζει τα 15 ευρώ η Τιτάν. Καλή εικόνα και από ΑΔΜΗΕ. Η Ελλάκτωρ υποχωρεί, καθώς φαίνεται πως οι βασικοί μέτοχοι δεν μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση. Από τις μικρές ξεχωρίζει η Άβαξ.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σήμερα μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα χρήσης 2020. Οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 267 εκατ. ευρώ. Η Optima Bank περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο ζημιές 397 εκατ. ευρώ. Η Beta στο τρίμηνο περιμένει ζημιές 437 εκατ. ευρώ και η Euroxx 188 εκατ. ευρώ. Στο +4% η μετοχή και κοντά στα 2,55 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς ξεκίνησε δυνατά αλλά έχει και πάλι υψηλή μεταβλητότητα. Στα 0,32 ευρώ το συμβόλαιο και στα 0,4310 ευρώ η τιμή της μετοχής. Καλή εικόνα από Eurobank και λίγο μικρότερη η άνοδος για Alpha Bank.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζει ανοδικά και πάνω από τα 2,75 ευρώ. Μάλλον κατάλαβαν επιτέλους κάποιοι ότι η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή.

ΔΕΗ: Νέα συλλογική σύμβαση με την επιχείρηση να μη δίνει λεπτομέρειες. Προφανώς και μεταφράζουμε την ανακοίνωση ως σημαντική αύξηση αποδοχών και άρα επιβάρυνση αποτελεσμάτων. Θα θέλαμε λεπτομέρειες. Οριακή η άνοδος για τη μετοχή.

FOURLIS: Στην τηλεδιάσκεψη είδαμε μία αισιόδοξη διοίκηση η οποία τόνισε πως οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους θα είναι στο 90% των περσινών. Πολύ καλή επίδοση πιστεύουμε καθώς η περσινή χρήση είχε πολύ δυνατό Φεβρουάριο και λίγες μέρες lockdown. Το πρώτο τρίμηνο βέβαια δεν είναι σημαντικό.

Πάντως η διοίκηση περιμένει πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη. Η Τουρκία δημιουργεί πονοκέφαλο και όπως ειπώθηκε φέτος θα είναι έτος αποφάσεων. Ή θα αρχίσει να αποδίδει ή που θα κλείσουν καταστήματα και θα περιοριστεί η δραστηριότητα ώστε να μην επιβαρύνεται ο ισολογισμός. Η μετοχή υποχωρεί προς τα 4,10 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Μπορεί λόγω απομειώσεων η τελική γραμμή να είχε πολύ μικρό κέρδος, αλλά τόσο ο ισολογισμός όσο και οι προοπτικές δίνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το ίδιο μήνυμα στέλνει και η επιστροφή κεφαλαίου των 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Θα θέλαμε να δούμε διάσπαση των 15 ευρώ και κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα. Χαμηλός ο όγκος στο

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Η εικόνα του εννεαμήνου συνεχίστηκε στο σύνολο της χρήσης με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην κερδοφορία η εισηγμένη. Στις 247 χιλ. ευρώ τα καθαρά κέρδη από ζημία 1,85 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ανήλθαν στις 528 χιλ. ευρώ από ζημιά 196 χιλ. ευρώ. Αισιόδοξη η διοίκηση για το πρώτο εξάμηνο. Η εισηγμένη διαθέτει 122 χιλ. τεμάχια της Μπήτρος. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν αρνητικές κατά 1,8 εκατ. ευρώ ενώ οι επενδυτικές θετικές κατά 1,6 εκατ. ευρώ από πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Δύο μέτοχοι έχουν ενισχύσει τα κεφάλαια της εταιρείας καθώς έχει ανακοινωθεί αύξηση κεφαλαίου. Θα θέλαμε καλύτερες ταμειακές ροές ή να δούμε στο μέλλον κάποιες κινήσεις, όπως πωλήσεις επενδυτικών ακινήτων, προκειμένου να μειωθεί ο δανεισμός. Υπάρχουν βέβαια αποθέματα και απαιτήσεις, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απομόχλευση.

ΑΒΑΞ: Νέα ανοδική κίνηση για τη μετοχή και προσπαθεί να σπάσει τα προηγούμενα υψηλά. Στα 0,89 ευρώ και στο +6% με την αποτίμηση να προσεγγίζει τα 130 εκατ. ευρώ. Μεταξύ της συγκεκριμένης και του ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η μάχη για Εγνατία μετά τη μη κάθοδο της Άκτωρ. Διατηρούνται και οι φήμες για deal με Μυτιληναίο παρά τη διάψευση. 

ΙΛΥΔΑ: Νέα ισχυρή άνοδος 16% και η τιμή πλέον στα 1,07 ευρώ με 35 χιλ. τεμάχια όγκο.

MOYZAKHΣ: Νέα προσπάθεια για ανοδική διάσπαση. Στα 0,46 ευρώ και στο +6,5% με καλό όγκο για τα δεδομένα της.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Πάει για το 1 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης