Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επιστροφή στα κέρδη για τη Τζιρακιάν – Αισιοδοξία για το 2021

Επιστροφή στα κέρδη για τη Τζιρακιάν – Αισιοδοξία για το 2021
Η επίτευξη νέων συμφωνιών παραγγελιών κινείται δυναμικά, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι και το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί
Σχετικά Άρθρα

Η αύξηση των πωλήσεων κατά +22,30% ,η επαναφορά στην κερδοφορία αλλά και η βελτίωση όλων των οικονομικών δεικτών της Τζιρακιάν αποτέλεσαν τα βασικά χαρακτηριστικά της κλειόμενης χρήσης 2020.
Αν και η εξέλιξη της πανδημίας του COVID – 19 επέδρασε σημαντικά στα μεγέθη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, περιορίζοντας το κατά 8% σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ , η οικοδομική δραστηριότητα παρέμεινε αλώβητη, σημειώνοντας αύξηση σε επίπεδο όγκου κατά +6% σε σχέση με το 2019, ενώ και οι νέες οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν κατά +9%. Η ζήτηση για χαλυβουργικά προϊόντα, άρρηκτα δεμένη με τα μεγέθη της οικοδομικής δραστηριότητας, διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα στη διάρκεια του έτους, σημειώνεται στον ισολογισμό.
Οι συνεχείς παρεμβάσεις ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης, η αύξηση του ρυθμού των νέων δανειοδοτήσεων από το τραπεζικό σύστημα, η έμφαση στην υλοποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αλλά και η σταδιακή έναρξη υλοποίησης σημαντικών ιδιωτικών έργων, συνέβαλαν περαιτέρω στην ώθηση της ζήτησης για χαλυβουργικά προϊόντα.
Επιπροσθέτως η συνεχής άνοδος των διεθνών τιμών του χάλυβα, απόρροια των χαμηλών επιπέδων προσφοράς αλλά και των δασμών και ποσοστώσεων σε εισαγωγές από τρίτες χώρες , επέτεινε την τάση αποθεματοποίησης από τους καταναλωτές επιδρώντας θετικά στην αυξητική τάση της εγχώριας ζήτησης για χαλυβουργικά προϊόντα.
Υπό τις ανωτέρω συνθήκες η Εταιρεία αύξησε τον όγκο πωλήσεων της κατά +30% με συνέπεια τη βελτίωση του μικτού αποτελέσματος, των αποτελεσμάτων προ φόρων καθώς και των λειτουργικών κερδών.
Οι πωλήσεις της Εταιρίας ανήλθαν σε 17,764 εκατ. ευρώ έναντι 14,526 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση 22,30%/
Το αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε κέρδη ύψους 190 χιλ. έναντι ζημιών 1,313 εκατ. εθρ’ω το 2019.
Τα Καθαρά Κέρδη μετά από φόρους κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση, ανήλθαν σε 247 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 1,858 εκατ. ευρώ το 2019.
Εντός του 2020 δύο εκ των βασικών μετόχων της Εταιρείας προέβησαν σε παροχή ρευστότητας προς την Εταιρεία ποσού 1,420 εκατ. ευρώ.
Η εν λόγω παροχή ρευστότητας εντάσσετε στα πλαίσια του πλάνου της Διοίκησης της Εταιρείας για την πραγματοποίηση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με σκοπό την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.
Με την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το κεφάλαιο κίνησης ποσού 4 εκατ. ευρώ περίπου την 31/12/2020, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω. Δεδομένης της ανωτέρω προϋπόθεσης το κεφάλαιο κίνησης θα ανερχόταν στο ποσό των 5,4 εκατ. ευρώ.
Καθώς το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους οδεύει προς ολοκλήρωση, οι στόχοι που είχαν τεθεί επιβεβαιώνονται, με τον κύκλο εργασιών και τον όγκο του πωληθέντος τονάζ να αναμένεται να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους, σημειώνει η διοίκηση.
Παράλληλά η επίτευξη νέων συμφωνιών παραγγελιών κινείται δυναμικά, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι και το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης