Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Εγκρίθηκε τεστ 20 δευτερολέπτων για την ανίχνευση covid

Μ. Βρετανία: Εγκρίθηκε τεστ 20 δευτερολέπτων για την ανίχνευση covid
To τεστ αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα
Το πράσινο φως για ένα τεστ που μπορεί μέσα σε διάστημα 20 δευτερολέπτων να ανιχνεύσει εάν κάποιος έχει μολυνθεί ή όχι από covid έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Υγείας της Βρετανίας.
Όπως αναφέρεται, το τεστ αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το Reuters, τα rapid test θεωρούνται βασική αρχή στον οδικό χάρτη του πρωθυπουργού Boris Johnson για την άρση του lockdown που έχει επιβληθεί στην Αγγλία, αν και έχουν εκφραστεί ανησυχίες ως προς την ακρίβεια των υφιστάμενων ανοσοχρωματογραφικών δοκιμών πλευρικής ροής.
Το τεστ Virolens, το οποίο παρασκευάζει η βρετανική νεοφυής επιχείρηση iAbra σε συνεργασία με την TT Electronics, δοκιμάστηκε στο αεροδρόμιο του Heathrow και χρησιμοποιεί φαρυγγικό μάκτρο για τη συλλογή σιέλου.
Η Histate, η εταιρεία διανομής του τεστ, ανακοίνωσε ότι θα το κυκλοφορήσει άμεσα έπειτα από την έγκρισή του από την Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) στο Ηνωμένο Βασίλειο και προσβλέπει σε ευρύτερη κυκλοφορία του κατά τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με την Histate, οι δοκιμές έχουν δείξει ότι το τεστ έχει 98,1% ευαισθησία, που σημαίνει ότι βγάζει λιγοστά λανθασμένα αρνητικά αποτελέσματα και 99,7% ακρίβεια, που σημαίνει ότι βγάζει λίγα λανθασμένα θετικά αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης