Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικό ξέσπασμα με διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικό ξέσπασμα με διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ωραία η έκπληξη που μας έκανε σήμερα η αγορά. Όχι μόνο ξέσπασε ανοδικά και πέρασε πάνω από τις 840 μονάδες, αλλά πήγε και πάνω από τις 850 μονάδες. Το καλύτερο, κατά την άποψή μας είναι η διάχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε όλες τις κατηγορίες μετοχές. Επιτέλους, ξύπνησαν και πολλά φθηνά χαρτιά που παρακολουθούσαν άλλες να ανεβαίνουν και αυτές βολόδερναν…

Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 851,82 μονάδες με άνοδο 1,76% και καλό θα λέγαμε τζίρο αν αφαιρέσουμε τα πακέτα. Το σημαντικό είναι πως η αγορά δεν κοιτάει πλέον την Πειραιώς. Έχει πάρει ο καθένας το δρόμο του. Βυθίζεται η Πειραιώς με τη διοίκηση να φέρει την ευθύνη για την πορεία της μετοχής και την αποτίμηση των 336 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα η Eurobank σε νέα υψηλά 13 μηνών και η ΕΤΕ κοντά στα δικά της.

Θέλουμε διάρκεια στην κίνηση ώστε αυτή τη φορά να προσπαθήσουμε να δούμε ακόμα καλύτερα επίπεδα. Θέλουμε επίσης η διάχυση που είδαμε να συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις. Δεκάδες τα φθηνά χαρτιά, ενώ κάποια άλλα μάλλον αποκτούν δίκαιες αποτιμήσεις, για να μην γράψουμε κάτι άλλο. Καλό το να παίζουμε το ΘΑ, αλλά εδώ δεν ξέρουμε τι ξημερώνει αύριο, θα κοιτάμε το 2023;

ΑΔΜΗΕ: Αλληλούια!! Νέα ιστορικά υψηλά. Δε χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο. Μία σύγκριση με αυτές που διαπραγματεύεται και είναι ξεκάθαρη η φθήνια της. Στα 2,82 ευρώ με 1,2 εκατ. τεμάχια. Τεράστιος ο όγκος.

EUROBANK: Νέα υψηλά. Μπράβο στα παιδιά.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Δημοσιεύει αποτελέσματα και η αγορά περιμένει επιτέλους να μάθει τι θα γίνει με την ασφαλιστική. Μαζί με την ΕΥΡΩΒ έχουν καλύτερη συμπεριφορά και νομίζουμε πως κάποιοι μπορεί και να κοιτάνε και προς MSCI μεριά. Στο +5,53% και στα 2,5750 ευρώ.

ΑLPHA BANK: Απογοήτευση. Συνεχίζει να υποαποδίδει. Οι άλλες είναι σε υψηλά 13 μηνών και αυτή δε μπορεί να περάσει τα υψηλά Δεκέμβρη. Δηλαδή για να πάει και αυτή σε υψηλά 13 μηνών θα πρέπει να πάει στα 1,50 ευρώ. Προφανώς κάτι ανησυχεί τους επενδυτές εδώ.

ΕΥΔΑΠ: Επιτέλους αντίδραση. Πάλι μεγάλος ο όγκος αλλά καλύτεροι αυτή τη φορά οι αγοραστές. Ίσως να οδεύουμε και προς το κλείσιμο μίας μεγάλης εκκρεμότητας, αυτής του αδιύλιστου ύδατος και της τιμής του. Άντε να τελειώσει και αυτό να δούμε τι μένει και τι μπορεί να δώσει…

Σπάει την αντίσταση που την ταλαιπωρεί μήνες τώρα. Ελπίζουμε να επιβεβαιώσει τη διάσπαση και να μη γυρίσει ξανά κάτω από αυτή. Στα 7,08 ευρώ και στο +3,96% με όγκο 220 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Πρωί-πρωί βγήκε ο πωλητής στα 4,30 ευρώ λες και δεν κοιμάται ήσυχος τα βράδια με τέτοια μετοχή στο χαρτοφυλάκιό του. Να κοιτάς ταμειακά διαθέσιμα και αποτίμηση και να τρελαίνεσαι… Τι να πει κανείς. Στα 4,41 ευρώ και στο +2,08% με περίπου 10 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Δυσκολεύτηκε στα 4 ευρώ αφού ο πωλητής ήταν μεγάλος. Κατά τις τελικές δημοπρασίες μπήκε εντολή πώληση 111 χιλ. τεμαχίων στη συγκεκριμένη τιμή. Στα 4 ευρώ το κλείσιμο της μετοχής.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στο +40% η απόδοσή της με βάση την τιμή που είχε όταν την επιλέξαμε για τις επιλογές μας. Ακούγονται πολλά στο παρασκήνιο και θα μπορούσαμε να δούμε περαιτέρω άνοδο, αλλά το ποσοστό της ανόδου μας βάζει σε σκέψεις. Θα την κρατήσουμε στις επιλογές, αλλά οι βραχυπρόθεσμοι μπορούν να βάλουν και κάτι στην τσέπη. Η πορεία της σήμερα έδειξε πως και άλλοι είχαν την ίδια σκέψη. Στα 2,32 ευρώ και στο -2,93%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Και εδώ για να λέμε την αλήθεια, θέλουμε να κατοχυρώσουμε κέρδη, αλλά οι αγορές του κ.Περιστέρη στα 11,20 ευρώ δε μας αφήνουν. Στις επιλογές μας και αυτή με τιμή εκείνη την ημέρα στα 7,75 ευρώ και σημερινό κλείσιμο στα 10,04 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Επιτέλους διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και σε αυτή την κατηγορία μετοχών. Πολλές ξεχώρισαν και λόγω όγκου συναλλαγών και φυσικά λόγω ποσοστιαίας ανόδου.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Τρομερή η συσσώρευση της μετοχής από τα χαμηλά που είχε πιάσει στο ξέσπασμα της πανδημίας. Ήταν πριν το ξέσπασμα πάνω από τα 2 ευρώ και πήγε μέχρι και κάτω από τα 0,80 ευρώ. Οι επιπτώσεις του Covid-19 στον τουρισμό την έχουν επηρεάσει, αλλά σήμερα έδειξε κάποια σημάδια αντίδρασης. Θα πρέπει να ξεπεράσει τα 1,40 ευρώ για να γίνει διάσπαση. Στα 1,3450 στο κλείσιμο και στο +18%.
Κυριακούλης.jpg
ΙΛΥΔΑ: Μεγάλο το ράλι της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις και από τα 0,70 ευρώ πήγε πάνω από 1 ευρώ. Μεγάλο και σήμερα ο όγκος. Το μηνιαίο διάγραμμα δείχνει υψηλά 10,5 ετών. Θα πρέπει να μας εντυπωσιάσει η τελική γραμμή στο σύνολο της χρήσης για να θεωρήσουμε χαμηλή την αποτίμηση. Εκτός και αν θα πρέπει να πάρει τους δείκτες άλλων εταιριών του κλάδου. Στα 1,04 ευρώ και στο +13,04%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Από τις αρχές Φεβρουαρίου είχε κίνηση μέσα σε στενό εύρος διακύμανσης και σήμερα διέσπασε αυτή τη μικρή συσσώρευση αλλά έκανε και νέο υψηλό 13 μηνών. Ουσιαστικά έσβησε τις ζημιές λόγω της πανδημίας. Και εδώ περιμένουμε τον ισολογισμό, αλλά σίγουρα η αναδιάρθρωση των δανείων την έχει βοηθήσει. Στα 1,41 ευρώ και στο +13,71%.

CENTRIC: Πολύμηνη και εδώ η συσσώρευση, έδειξε καλή εικόνα σήμερα, αλλά σίγουρα θέλουμε συνέχεια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διασπάσεις και να δούμε νέα υψηλά. Στα 0,24 ευρώ η μετοχή.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Χωρίς πωλητή στα 2 ευρώ σήμερα η μετοχή και πέρασε σε υψηλότερα επίπεδα. Δεν είχαν εκτελεστεί πάντως οι εντολές στα 2 ευρώ που είχαμε εντοπίσει. Εκτός και αν τις έβαζαν για να… φοβίσουν και όχι για να γίνουν. Στα 2,08 ευρώ και στο +4,52%.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Κοιτάνε τις εταιρείες του κλάδου που μένουν οι επενδυτές, αφού η Ελλάκτωρ δε μπορεί να διεκδικήσει κάποια έργα. Γι΄ αυτό και βλέπουμε και κάποια πονταρίσματα και στις μικρότερες του κλάδου. Εδώ υπάρχουν καιρό και κάποιες φήμες για την Άκτωρ, αλλά δε μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική και να αναπαράγουμε όσα ακούγονται. Στο +8,39% και στα 1,6150 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στα 0,4810 ευρώ και στο +5,02 ευρώ πάλι με μεγάλο όγκο. Δεν κυνηγάμε τιμές. Είναι στις επιλογές μας, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί δε ξέρουμε το μέγεθος του πωλητή. Υποψιαζόμαστε βέβαια…

ATTICA GROUP: Νέες επενδύσεις σε καράβια από τον όμιλο. Μετά από καιρό δεν είδαμε πωλητές στα 0,80 ευρώ. Περιμένουμε αντίδραση από τη μετοχή, αφού δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα από τα χαμηλά της. Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα τη βάλαμε στις κορυφαίες μας επιλογές. Στα 0,8160 ευρώ και στο +2,51%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Με όγκο πάλι σήμερα αλλά και στο +5,56%. Το διάγραμμα δείχνει το δρόμο.

ΕΛΤΟΝ: Κάνει και αυτή όγκο αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει τη διάσπαση. Που θα πάει, θα την κάνει…

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Και εδώ το διάγραμμα τον έδειχνε το δρόμο…

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης