Τουρισμός & Αερομεταφορές

Θεοχάρης: Έλευση τουριστών και πριν τις 14/5 αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο του Covid -19

Θεοχάρης: Έλευση τουριστών και πριν τις 14/5 αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο του Covid -19
"Tο 2021 θα είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά και την ίδια στιγμή θα θέσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και ανάκαμψης για το μέλλον", εκτιμά ο Χ. Θεοχάρης

«Ανοίγουμε τον ελληνικό τουρισμό με ασφάλεια», ενώ το καθοριστικά στην αύξηση της ροής εισερχομένων τουριστών στη χώρα μας θα συμβάλλει το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, σε συνδυασμό με την σωστή και συνεπή εφαρμογή των υπόλοιπων υγειονομικών πρωτοκόλλων, δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
«Αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο του Covid-19, με την πρώτη χαραμάδα, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα», τονίζει ο κ. Θεοχάρης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και προσθέτει πως «για μετά τις 14 Μαϊου, θα θέσουμε σε εφαρμογή το συνολικό σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού».
Αυτό το σχέδιο επανεκκίνησης, όπως εξηγεί, αφορά, «πρώτον τον τρόπο που θα μπορεί κάποιος να έρθει στη χώρα μας. Θα πρέπει ή να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια ή να έχει αρνητικό τεστ. Δεύτερον, όταν έρθει, θα υποβληθεί με το καινοτόμο σύστημα «EVA» σε δειγματοληπτικό, στοχευμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο. Τρίτον, θα αξιοποιήσουμε τα rapid tests. Τέταρτον, θα υπάρχουν ξενοδοχεία απομόνωσης για τα κρούσματα. Πέμπτον, τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν και φέτος».

Πιθανώς πριν την 14η Μαΐου τα πρώτα ταξίδια τουριστών στην Ελλάδα

Ο υπουργός Τουρισμού σημειώνει ότι «συζητάμε για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επιπλέον, θα επιτρέπεται το yachting (απόπλους/κατάπλους), καθώς και οι κρουαζιέρες χωρίς ενδιάμεσες στάσεις σε λιμάνια, οι λεγόμενες «blue cruises».
Τονίζει ότι είναι πολύ μεγάλο το διεθνές ενδιαφέρον για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και συχνά εκδηλώνεται με έντονη αδημονία.
«Αυτή την αίσθηση είχα, για παράδειγμα, και κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Ρουμανία, μια πολύ σημαντική αγορά για την Βόρεια Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά, προχωρούμε με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, βήμα-βήμα», συμπληρώνει.

Το 2021 θα είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά

Ο κ. Θεοχάρης εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το 2021 θα είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά και την ίδια στιγμή θα θέσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και ανάκαμψης για το μέλλον.
Όπως αναφέρει, «η εκτίμησή μας, βάσει των μηνυμάτων που φτάνουν στο υπουργείο Τουρισμού από διαφορετικές πηγές και από σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη, είναι ότι η Ελλάδα ταυτίζεται όλο και περισσότερο με την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Σε έρευνες που διενεργούν ταξιδιωτικοί οργανισμοί, media κ.λπ. αποτυπώνεται η αίσθηση ότι το brand name Ελλάδα έχει ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι. Είναι πλέον μια χώρα σοβαρή, που δεν θα δίσταζε να επισκεφθεί κανείς σήμερα. Το ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τέθηκε επικεφαλής της πρωτοβουλίας για το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, αποδεικνύει ότι η χώρα μας έχει διεθνές κύρος και δυνατή φωνή»
Υπενθυμίζει ότι πέρυσι φιλοξενήσαμε πάνω από 6 εκατομμύρια τουρίστες, χωρίς να έχουμε εμβόλια και εξελιγμένα και επαρκή rapid test κ.λπ. και δηλώνει πως «είμαι αισιόδοξος ότι το 2021 θα είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά. Και θα θέσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και ανάκαμψης για το μέλλον».
Το μήνυμα είναι η ασφάλεια.
Ο κ. Θεοχάρης στέλνει μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.
Όπως σημειώνει, «ανοίγουμε τον ελληνικό τουρισμό με ασφάλεια, φιλοξενούμε με ασφάλεια, φροντίζουμε κάθε τουρίστα σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας. Στην Ελλάδα νοιαζόμαστε -αλλά και έχουμε αποδείξει ότι πρωτοπορούμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Γι' αυτό, εξάλλου, ο ελληνικός τουρισμός πέρυσι απέσπασε πολύ σημαντικά διεθνή βραβεία και επαίνους. Συνεπώς το μήνυμα -σύμφωνα και με το κεντρικό σλόγκαν της φετινής προωθητικής εκστρατείας- είναι «Αll you want is Greece». Δηλαδή, όποιος σκέφτεται να ταξιδέψει μακριά από τη χώρα του και θέλει να νιώσει ότι θα είναι ασφαλής, ξέγνοιαστος, αυτός που θέλει ανθρώπινη και ολοκληρωμένη φροντίδα -φυσικά μαζί με τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτισμό- χρειάζεται και θέλει την Ελλάδα».

Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Ο υπουργός Τουρισμού εκτιμά ότι «το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, σε συνδυασμό με την σωστή και συνεπή εφαρμογή των υπόλοιπων υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της ροής εισερχομένων τουριστών στην πατρίδα μας».
Όπως αναφέρει, «το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού είναι μια σημαντική προσθήκη στο «οπλοστάσιό» μας, αλλά δεν είναι το μόνο μέσον που έχουμε στη διάθεσή μας εν όψει του φετινού ανοίγματος. Κατά κύριο λόγο βασιζόμαστε στην πρόοδο της εμβολιαστικής εκστρατείας, στο εξωτερικό και την Ελλάδα», και «έχουμε τα rapid test και τους τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους κατά την άφιξη των τουριστών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης