Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση – Ανοίγει ο δρόμος για τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση – Ανοίγει ο δρόμος για τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ανοδικές συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τον στόχο των 900 μονάδων βάσει τεχνικής ανάλυσης. Το αξίζει το ΧΑ με βάση τη σύγκριση με τις άλλες αγορές, αλλά και με βάση τα αποτελέσματα αρκετών εταιρειών. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως ο Γ.Δ. είναι στα επίπεδα που είναι επειδή ορισμένες μετοχές δεν έχουν ακολουθήσει.

Δηλαδή οι τραπεζικές. Αν είχαν κάνει μία καλύτερη κίνηση θα είχαμε περάσει εδώ και εβδομάδες τις 900 μονάδες. Ας είναι… Από την άλλη θα πούμε πως ορισμένες αποτιμήσεις είναι αρκετά ψηλά για τα δικά μας δεδομένα. Χρειάζεται επομένως λίγη προσοχή και να εστιάσουμε στις φθηνές του ΧΑ.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικρή άνοδο. Η προσυνεδρίαση αλλά και η πορεία των συμβολαίων στο χρηματιστήριο παραγώγων έδειχναν ανοδικό άνοιγμα στο ΧΑ. Οι μετοχές άνοιξαν με άνοδο και προς τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Η Alpha Bank που έχει μείνει πίσω ξεχωρίζει και η ΕΥΔΑΠ με την Coca Cola.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές και σημειώνουν τις βελτιώσεις στον ισολογισμό. Τονίζουν επίσης το discount έναντι των άλλων τραπεζών της Ν.Ευρώπης και βλέπουν πως υπάρχει περιθώριο ανόδου της μετοχής. Στα 2,60 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα.

Η Εθνική Ασφαλιστική πουλιέται με τίμημα 505 εκατ. ευρώ για το 100%. Δεν έχει αναρτηθεί ο ισολογισμός χρήσης 2020 και με βάση τον αντίστοιχο του 2019 βλέπουμε πως τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 1,08 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν στα 58 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να δούμε και του 2020, για να καταλάβουμε αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά με βάση του 2019 το τίμημα είναι χαμηλό.

ALPHA BANK: Με βάση και μόνο τη διαγραμματική της εικόνα και συγκρινόμενη με την αντίστοιχη των 2 άλλων συστημικών (ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ) η μετοχή έχει μείνει σημαντικά πίσω. Θα έπρεπε να είναι ήδη αρκετά πάνω από το 1 ευρώ. Με άνοδο άνω του 2% και στα 0,94 ευρώ στα πρώτα λεπτά.

TITAN: Φαίνεται πως θα προσπαθήσει σήμερα να διασπάσει τη συσσώρευση των τελευταίων εβδομάδων. Πρέπει να πάει πάνω από τα 15,10 ευρώ. Οι διαγραφές αξίας, οι οποίες δεν είναι ταμειακές επηρέασαν την τελική γραμμή. Έρχεται όμως επιστροφή κεφαλαίου 0,40 ευρώ ανά μετοχή και διαγραφή ιδίων μετοχών. Θα βελτιώσει επομένως την αξία των μετόχων. Άνοιξε με χαμηλό όγκο στα 15 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης. Στο τέταρτο τρίμηνο η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη 1 εκατ. ευρώ από 200 χιλ. ευρώ, λόγω της υψηλότερης συναλλαγματικής δραστηριότητας. Η Optima Bank περιμένει 2 εκατ. ευρώ ενώ στο σύνολο της χρήσης περιμένει 4,5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 25%. Περιμένει μέρισμα 0,07 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου 0,09 ευρώ. Η Euroxx περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 850 χιλ. ευρώ. Η μετοχή άνοιξε στα 4 ευρώ αλλά βγαίνουν πάλι πωλητές στο συγκεκριμένο σημείο.

ΕΥΔΑΠ: Η αφύπνιση της μετοχής στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής έχει συνέχεια σήμερα και μάλιστα η άνοδος ξεπερνάει το 3%. Ίσως να έχουμε κάποια εξέλιξη στο θέμα με τη σύμβαση και το δημόσιο. Δεν υπάρχει ακόμα κάτι χειροπιαστό με βάση τις πληροφορίες που έχουμε. Όμως η μετοχή έχει μείνει αρκετά πίσω και η σύμβαση δεν είναι δικαιολογία.

ΑΔΜΗΕ: Θα θέλαμε να δούμε την τιμή πάνω από τα 3 ευρώ. Στα 2,88 ευρώ στο ξεκίνημα και πάει σιγά-σιγά να πάρει την αποτίμηση που της αξίζει.

ΚΛΜ: Πάλι πωλητές κάτω από τα 0,63 ευρώ. Λες και δε θέλουν να τη δουν υψηλότερα.

ATTICA GROUP: Για να δούμε αν θα καταφέρει να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της. Ξαναγράφουμε πως όλους τους προηγούμενους μήνες δεν έχει ξεφύγει από την αποτίμηση που έλαβε από τους επενδυτές λόγω της πανδημίας. Έχουν αντιδράσει άλλες κι άλλες. Προφανώς και δε δικαιολογούνται στη φάση αυτή που βρίσκεται η χώρα αλλά και με βάση τις προσδοκίες που υπάρχουν αυτή η αποτίμηση.

LAVIPHARM (απάντηση): Οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις με βάση τη λογιστική κατάσταση πρώτου εξαμήνου 2020 ήταν 5,02 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια -12,2 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Αφήνει πίσω της τιμές κάτω του 1 ευρώ. Τα 1,04 ευρώ και στο +1,95% ήτοι αποτίμηση 79 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης