Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Cos (ΕΚΤ): Συμβατός με τις Συνθήκες της ΕΕ o κοινός δανεισμός για το Ταμείο Ανάκαμψης

De Cos (ΕΚΤ): Συμβατός με τις Συνθήκες της ΕΕ o κοινός δανεισμός για το Ταμείο Ανάκαμψης
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ευρωπαϊκή συμφωνία είναι απολύτως συμβατή με τη συνθήκη», δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας της Ισπανίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Pablo Hernandez de Cos
Σχετικά Άρθρα
Η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκταμίευση των κεφαλαίων διάσωσης στα κράτη-μέλη της ΕΕ (σ.σ. το Ταμείο Ανάκαμψης) τα οποία χρηματοδοτούνται από τον κοινό δανεισμό, είναι συμβατή με τις συνθήκες της ΕΕ, ανέφερε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Pablo Hernandez de Cos, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2021.
Την ίδια ώρα «πάγωσε» το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας τον κοινό δανεισμό για ρο Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 750 δισ. ευρώ, καθώς, όπως αποφαίνονται οι Γερμανοί δικαστές, προς το παρόν, δεν μπορεί να καταρτιστεί και να κυρωθεί σχετικός νόμος.

Καθησυχάζει ο Scholz

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, υποστηρίζοντας πως, παρά την εμπλοκή, το «Ταμείο... θα προχωρήσει».
Πιο συγκεκριμένα, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης την Παρασκευή 26 Μαρτίου υποστήριξε πως η έκδοση νόμου για τη χρηματοδότηση της ΕΕ έως το 2027 ενδεχομένως να προσκρούει στο γερμανικό Σύνταγμα.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ευρωπαϊκή συμφωνία είναι απολύτως συμβατή με τη συνθήκη (σ.σ. την Συνθήκη της ΕΕ)», ανέφερε ο de Cos στη διάρκεια εκδήλωσης που διεξήχθη στη Μαδρίτη από το Europa Press.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης