Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ifo: Η ανάκαμψη σε Ασία και ΗΠΑ αναμένεται εκτοξεύσει τις γερμανικές εξαγωγές

Ifo: Η ανάκαμψη σε Ασία και ΗΠΑ αναμένεται εκτοξεύσει τις γερμανικές εξαγωγές

Ο δείκτης προσδοκιών των εξαγωγέων αναρριχήθηκε στις 24,9 μονάδες τον Μάρτιο, στην υψηλότερη τιμή από τον Ιανουάριο του 2011, από 11,9 μονάδες τον Φεβρουάριο

Ολοένα και περισσότερο αισιόδοξοι εμφανίζονται ι Γερμανοί εξαγωγείς ως προς το γεγονός ότι θα επωφεληθούν από την αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ασία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του οικονομικού ινστιτούτου Ifo την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021
Ο δείκτης προσδοκιών των εξαγωγέων αυξήθηκε στις 24,9 μονάδες τον Μάρτιο, η υψηλότερη τιμή από τον Ιανουάριο του 2011, από 11,9 μονάδες τον Φεβρουάριο, ανέφερε το ινστιτούτο με έδρα το Μόναχο, προσθέτοντας ότι η αισιοδοξία είχε αυξηθεί σε σχεδόν όλους τους τομείς.

Ανάκαμψη

Οι γερμανικές εξαγωγές συνέχισαν να ανακάμπτουν τον Ιανουάριο παρά τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, έναντι των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για πτώση.
Οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν 1,4% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο σε προσαρμοσμένους όρους, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Destatis.
Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μείωση 1,8% σε προσαρμοσμένους όρους.
Οι εισαγωγές τον Ιανουάριο μειώθηκαν 4,7% σε μηνιαία βάση.
Σε σχέση με τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές ήταν μειωμένες κατά 3,3% και οι εισαγωγές κατά 5,2%, ανέφερε η Destatis.
Το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 22,2 δισ. Ευρώ, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα διαμορφωνόταν στα 15,8 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης