Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυοφορούνται αλλαγές στο κυβερνητικό επιτελείο - Τον Σεπτέμβριο οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού

Κυοφορούνται αλλαγές στο κυβερνητικό επιτελείο - Τον Σεπτέμβριο οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού
Με βάση την συχνότητα των αλλαγών, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε εξάμηνο κάνει διορθωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση…
Σχετικά Άρθρα

Oι αστοχίες από υπουργούς όπως π.χ ο Άδωνις Γεωργιάδης με τα βαφτίσια, ο Βασίλης Κικίλιας με τις αποστάσεις που πήρε για το άνοιγμα της αγοράς, η αστοχία με την υπόθεση Ταραντίλη αλλά και οι επιλογές όπως αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη να μετακινηθεί το Πάσχα χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις, έχουν ξεκινήσει ήδη τους ψιθύρους ότι ολόκληρο το κυβερνητικό επιτελείο χρειάζεται αναμόρφωση.
Το κλίμα αυτό επιτείνει και η νέα οικονομική πραγματικότητα που επιβάλλει ο ερχομός των πολλών δισεκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο restart της ελληνικής οικονομίας που προϋποθέτει ακόμα πιο λειτουργική και αποτελεσματική κυβέρνηση.

Νέα κυβέρνηση με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Ο Πρωθυπουργός στις δύο προηγούμενες φορές που χρειάστηκε να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αυτές ήταν σχεδόν ανεπαίσθητες.
Θυμίζουμε ότι πέρα από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στις 8 Ιουλίου 2019, προχώρησε σε ανασχηματισμό συμπλήρωσης υφυπουργών τον Αύγουστο του 2020 και σε δεύτερο ανασχηματισμό αλλαγής 2 υπουργών και ορισμένων υφυπουργών τον Ιανουάριο του 2021.
Με βάση την συχνότητα των αλλαγών, ο Πρωθυπουργός κάθε εξάμηνο κάνει διορθωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση.
Πλέον, όμως, οι αλλαγές στην κυβέρνηση πρέπει να έχουν τον προσανατολισμό της εντατικοποίησης του έργου καθώς μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο με την έλευση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και των συνοδευτικών νομοσχεδίων.

Αλλαγές λόγω αναποτελεσματικότητας και λόγω ύφους

Ο Πρωθυπουργός έχει εντοπίσει τις δυσλειτουργίες – πολλές από τις οποίες είναι εμφανείς και στους παρατηρητές της κυβερνητικής δραστηριότητας – ενώ στο σημειωματάριο του έχει γράψει και αυτούς που έχουν προβεί σε δηλώσεις και πρακτικές που δεν συνάδουν με το ύφος και τον χαρακτήρα της κυβέρνησης που θέλει να προσδώσει.
Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι τις αλλαγές αυτές ο Πρωθυπουργός θα τις κάνει τέλη Αυγούστου- Σεπτέμβριο αφού μέσα στο καλοκαίρι όλα τα μεγάλα μέτωπα θα είναι ανοικτά.
Όπως αυτό του τουρισμού, οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το μέτωπο του εμβολιασμού που θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι.

Οι τομείς που θέλει να «πειράξει»

Όσον αφορά τους τομείς που θέλει να κάνει αλλαγές αυτές επικεντρώνονται κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Ανάπτυξης και των Επενδύσεων, Παιδείας, του Πολιτισμού/Αθλητισμού αλλά και στο επικοινωνιακό επιτελείο.
Επίσης, θέλει να ενεργοποιήσει περισσότερο τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου τα οποία έχουμε δει ότι αναλαμβάνουν ρόλο συμπληρωματικού κυβερνητικού εκπροσώπου όπως προσφάτως ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.
Τέλος, θέλει να ενσωματώσει στο κόμμα και άλλα στελέχη από την ευρύτερη Κεντροαριστερά τα οποία έχουν γνώση και εμπειρία σε επίπεδο διακυβέρνησης και διοίκησης. Όλες οι αποφάσεις θα παρθούν αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι, αλλά πλέον είναι οριστικό ότι κυοφορούνται αλλαγές στο επιτελείο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης