Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αναπληρ. ΥΠΟΙΚ): Μόνιμη πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ της τάξεως του 7% από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σκυλακάκης (αναπληρ. ΥΠΟΙΚ): Μόνιμη πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ της τάξεως του 7% από το Ταμείο Ανάκαμψης
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης

To Ταμείο Ανάκαμψης θα ενισχύσει το ΑΕΠ κατά 7% ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 180.000-200.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.
Ειδικότερα, «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά την ερχόμενη Τετάρτη, θα συζητηθεί στη συνέχεια στη Βουλή και θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα Απριλίου» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας:
«Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσουμε το σύνολο των πόρων, που μπορεί η Ελλάδα να αποκομίσει με βάση τις πρόνοιες του σχετικού κανονισμού, δηλαδή 17.773.985.000 ευρώ επιδοτήσεις και 12.727.539.000 ευρώ χαμηλότοκα δάνεια». Τα δάνεια, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν θα επιβαρύνουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, καθώς θα χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους για χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων, ενώ η επιβάρυνση που θα προκαλέσουν στο δημόσιο χρέος θα είναι προσωρινή.

Μείωση δημοσίου χρέους

«Μεσοπρόθεσμα προβλέπεται να οδηγήσουν σε μείωση του δημοσίου χρέους, τόσο μέσω των μόνιμων πρόσθετων δημοσίων εσόδων, όσο και λόγω της αλλαγής του λόγου χρέους προς ΑΕΠ» είπε ο κ. Σκυλακάκης, για να συμπληρώσει:
«Στη διάρκεια του επόμενου μήνα, καθώς θα αξιολογείται το Σχέδιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μπορεί να υπάρξουν μικρές προσαρμογές, με βάση τα προβλεπόμενα από τον οικείο κανονισμό, όμως ο κορμός του θα παραμείνει αυτός που οριστικοποιήθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο».
Κλειδί του σχεδιασμού του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και μέτρο της επιτυχίας μας, στη διαχείρισή του, είναι ότι προβλέπεται να δημιουργήσει μια σημαντική μόνιμη πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ της τάξεως του 7% και μια μόνιμη αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 180.000-200.000, που θα παραμείνουν στην οικονομία και μετά την ολοκλήρωσή του, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης