Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υπό ασφυκτική πίεση οι ΜΕΘ, στα πρόθυρα της «επιλογής ασθενών» για διασωλήνωση

Γαλλία: Υπό ασφυκτική πίεση οι ΜΕΘ, στα πρόθυρα της «επιλογής ασθενών» για διασωλήνωση

 Aπό τα 101 διαμερίσματα της χώρας, τα 57 έχουν πλέον τεθεί σε «μέγιστο συναγερμό», ενώ πριν από πέντε ημέρες ήταν 42 και στις 10 Μαρτίου μόνο τα 23Εισηγήσεις υγειονομικών για περισσότερα περιοριστικά μετρα 

Η Γαλλία βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με το φάσμα της «διαλογής» στα νοσοκομεία για την εισαγωγη στις ΜΕΘ και της ενίσχυσης των περιοριστικών μέτρων καθώς ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας ξεπερνά αυτόν της περιόδου του δεύτερου κύματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021
Δύο ημέρες πριν από το κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών, υπό την προεδρία του Emmanuel Μacron, η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από τους γιατρούς οι οποίοι ζητούν τη λήψη περισσότερων μέτρων.

Στο 90%

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι 102 άνθρωποι εισήχθησαν στις ΜΕΘ, σε όλη τη χώρα.
Συνολικά, νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας 4.974 άνθρωποι, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με το απόλυτο ρεκόρ των 4.919 που είχε καταγραφεί στην κορύφωση του δεύτερου κύματος, το φθινόπωρο.
Αν ληφθούν υπόψη και οι ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα, είναι κατειλημμένες σήμερα το 90% των κλινών στις ΜΕΘ.
Και το γεγονός ότι καθημερινά καταγράφονταν την περασμένη εβδομάδα 40-50.000 νέα κρούσματα δείχνει ότι δεν θα υπάρξει γρήγορα μια μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Από τα 101 διαμερίσματα της χώρας, τα 57 έχουν πλέον τεθεί σε «μέγιστο συναγερμό», ενώ πριν από πέντε ημέρες ήταν 42 και στις 10 Μαρτίου μόνο τα 23.

Θάνατοι

Την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19 στα νοσοκομεία ή σε οίκους ευγηρίας, παρά την εκστρατεία εμβολιασμού (7,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση, 2,6 εκατομμύρια έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου).

Επιλογές

Σε δύο ξεχωριστά άρθρα τους σε γαλλικές εφημερίδες, οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα να αναγκαστούν να κάνουν «διαλογή ασθενών».
«Επιβάλλοντας στους υγειονομικούς να αποφασίζουν ποιος ασθενής θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, χωρίς να το δηλώνει ξεκάθαρα, η κυβέρνηση αποποιείται υποκριτικά τις ευθύνες της», αναφέρει το ένα από αυτά τα άρθρα.

Περιοριστικά μέτρα

Τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα γήπεδα και οι πολιτιστικοί χώροι (θέατρα, μουσεία, κινηματογράφοι) δεν έχουν λειτουργήσει από το φθινόπωρο, όταν ξεκίνησε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Σε όλη τη Γαλλία ισχύει επίσης η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 7 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.
Σε πολλά διαμερίσματα (και στο Παρίσι) επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε ακτίνα μόνο 10 χιλιομέτρων γύρω από την κατοικία ενώ πολλά καταστήματα που κρίνονται «μη αναγκαία», έχουν κλείσει.
Σε αντίθεση πάντως με πολλές άλλες χώρες, η Γαλλία δεν έκλεισε τα σχολεία της.
Ωστόσο, στο εξής με τον εντοπισμό ενός κρούσματος σε τάξη το σχολείο θα κλείνει, στις περιφέρειες εκείνες όπου ισχύουν τα πιο αυστηρά μέτρα.
Από την αρχή της πανδημίας, πριν από έναν και πλέον χρόνο, περισσότεροι από 94.600 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Γαλλία λόγω της Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης