Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Με τις εφεδρείες έβαλε στόχο τις 900 μονάδες – Γιατί ξεχωρίζουν ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, διυλιστήρια

Με τις εφεδρείες έβαλε στόχο τις 900 μονάδες – Γιατί ξεχωρίζουν ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, διυλιστήρια

Θετικά είναι και τα σημάδια αφύπνισης μετοχών χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, όπου στις τελευταίες συνεδριάσεις καταγράφεται αύξηση του όγκου των συναλλαγών

Η σκυτάλη στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΧΑ έχει περάσει στις λεγόμενες εφεδρείες.

Στις μετοχές δηλαδή που το προηγούμενο διάστημα συσσώρευαν χωρίς να τραβάνε επενδυτικά βλέμματα, αν και δικαιολογούσαν καλύτερες αποτιμήσεις.
Κάποια στελέχη της αγοράς, είχαν τότε σχολάσει, πως μπορεί αυτό να εξελιχθεί θετικά για το ΧΑ, καθώς θα μπορούσε να μετακυλιστεί σε αυτές και να συνεχιστεί η άνοδος.
Αυτό φαίνεται πως είναι τώρα σε εξέλιξη και ανοίγει το δρόμο για τις 900 μονάδες σύμφωνα με όσα δείχνει η τεχνική ανάλυση.
Έτσι στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις όπου ο γενικός δείκτης κατάφερε να ξεφύγει από σημαντικές αντιστάσεις και να κινηθεί προς νέα υψηλά 13 μηνών, στηρίχθηκε σε μετοχές όπως ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, διυλιστήρια κ.α.

Οι εφεδρείες

Η Τιτάν λόγω των αποτελεσμάτων, των ισχυρών ταμειακών ροών αλλά και της επιστροφής κεφαλαίου των 0,40 ευρώ κατάφερε να διασπάσει τη συσσώρευση πέριξ των 14,5 ευρώ και να περάσει πάνω από τα 15,40 ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ επίσης κατάφερε να αντιδράσει έντονα ανοδικά και με υψηλό όγκο, τον οποίο αποδίδουν χρηματιστηριακές πληροφορίες σε μεγάλο ξένο επενδυτή.
Αν και δεν υπάρχουν νεότερα για τη συμφωνία που εκκρεμεί μεταξύ εταιρείας και δημοσίου για την τιμή του αδιύλιστου ύδατος (τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν το ποσό των 150 εκατ. ευρώ), η ισχυρή ρευστότητα, η κερδοφορία του εννεαμήνου και η αποτίμηση αύξησαν το επενδυτικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να μπορέσουν να απορροφηθούν οι πιέσεις και να κινηθεί ανοδικά σπάζοντας την κρίσιμη αντίσταση που περνούσε από τα 7 ευρώ προσεγγίζοντας τα 7,60 ευρώ.
Οι μετοχές των διυλιστηρίων λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, έχουν μείνει αρκετά πίσω και στις τελευταίες συνεδριάσεις εμφανίζουν σημάδια αφύπνισης.
Προηγήθηκε και η πετυχημένη έκδοση ομολόγου από τη Motor Oil με χαμηλό επιτόκιο και μεγάλη υπερκάλυψη.
Η μετοχή βρίσκεται κοντά σε υψηλά 9 μηνών.
Ανοδική αντίδραση έχει βγάλει και η μετοχή των ΕΛΠΕ, η οποία παρά τα αρνητικά αποτελέσματα για τη χρήση 2020 θα δώσει ένα μικρό μέρισμα της τάξης των 0,10 ευρώ ανά μετοχή.
Η Jumbo είχε προσπαθήσει να αφήσει πριν από λίγες συνεδριάσεις πίσω της τα 16 ευρώ, αλλά το placement του Απόστουλου Βακάκη την έφερε πάλι στα 14,70 ευρώ.
Χθες επέκτεινε την άνοδο, ανεβάζοντας τις ανοδικές συνεδριάσεις σε 3 και η τιμή της μετοχής ξεπέρασε στα 15,50 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως παρά το περιοριστικά μέτρα, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση το τζίρο του ομίλου, αφού πολλά καταστήματα είναι κλειστά, πολλοί αναλυτές έχουν συμπεριλάβει τη μετοχή στις κορυφαίες τους επιλογές.
Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο με τη Eurobank να κερδίζει τις εντυπώσεις και να κλείνει σε νέα υψηλά και με τις Εθνική και Alpha να μη στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα μέσω της τεχνικής ανάλυσης, κάτι που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στις επόμενες συνεδριάσεις.
Θετικά είναι και τα σημάδια αφύπνισης μετοχών χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, όπου στις τελευταίες συνεδριάσεις καταγράφεται αύξηση του όγκου των συναλλαγών, ενώ ενισχύονται και οι αποτιμήσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης