Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ανταλλαγή εμβολίων με πετρέλαιο προτείνει ο Maduro

Βενεζουέλα: Ανταλλαγή εμβολίων με πετρέλαιο προτείνει ο Maduro

Η χώρα διαθέτει πετρελαιοφόρα, πελάτες που αγοράζουν πετρέλαιο και θα μπορούσαμε να στείλουμε λίγο από το πετρέλαιο που παράγεται για να αγοράσουμε τα απαραίτητα εμβόλια, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας.

Την πληρωμή εμβολίων κορωνοϊού με πετρέλαιο πρότεινε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας N. Maduro, παρέχοντας ωστόσο λίγες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργούσε ένα τέτοιο σχέδιο.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι εξαγωγές αργού της χώρας που έχει χτυπηθεί από κρίση υποχώρησαν στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δεκαετιών από τότε που η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην κρατική εταιρεία πετρελαίου Petroleos de Venezuela το 2019.
Η κίνησε διέκοψε τις εξαγωγές της Βενεζουέλας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτρέποντας πολλούς άλλους πελάτες από το να αγοράσουν και αυτοί πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα.
Ο Maduro είπε ότι η Βενεζουέλα εργάζεται για την πληρωμή εμβολίων από τον μηχανισμό COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – ο οποίος παρέχει πρόσβαση εμβολίων σε φτωχές χώρες – τόσο μέσω πόρων της χώρας του που είναι «παγωμένοι» σε λογαριασμούς στο εξωτερικό λόγω κυρώσεων, όσο και μέσω αποστολών πετρελαίου.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Maduro δήλωσε: «Ενέκρινα την αποστολή πετρελαίου σε αντάλλαγμα εμβολίων.
Η Βενεζουέλα διαθέτει πετρελαιοφόρα, πελάτες που αγοράζουν πετρέλαιο και θα μπορούσαμε να στείλουμε λίγο από το πετρέλαιο που παράγεται για να αγοράσουμε τα απαραίτητα εμβόλια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης