Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (Τουρκία): Νέα έκκληση στους πολίτες να στηρίξουν τη λίρα και να ξεφορτωθούν συνάλλαγμα και χρυσό

Erdogan (Τουρκία):  Νέα έκκληση στους πολίτες να στηρίξουν τη λίρα και να ξεφορτωθούν συνάλλαγμα και χρυσό

Νέα αυστηρότερα υγειονομικά μέτρα ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan

Σχετικά Άρθρα
Επανέλαβε την έκκληση προς τους Τούρκους πολίτες για στήριξη της λίρας o Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021.
Τους κάλεσε να μετατρέψουν τα χαρτοφυλάκια σε συναλλάγμα και χρυσό μέσω των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε λίρες ως «win-win» στρατηγική για τη χώρα για τους ίδιους καθώς μετά τις εξελίξεις στην κεντρική τράπεζα της χώρας η λίρα έχασε 12% σε μια εβδομάδα.
Η αντικατάσταση του πρώην επικεφαλής Naci Agbal από τον Sahap Kavcioglu, ο οποίος υποστηρίζει την άποψη του προέδρου ότι τα υψηλά επιτόκια οδηγούν σε υψηλό πληθωρισμό, οδήγησαν σε αναταραχή της αγοράς εν μέσω ανησυχιών ότι η Τουρκία μπορεί να επιστρέψει σε ανορθόδοξες οικονομικές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων για την προστασία του νομίσματός της.

Αόρατος εχθρός

«Ενώ 103 χιλιάδες νέες εταιρείες άνοιξαν στη χώρα μας πέρυσι, ο αριθμός των εταιρειών που έκλεισαν δεν έφτασε καν τις 16 χιλιάδες», είπε, σε μία προσπάθεια να δώσει θετικό τόνο στις οικονομικές εξελίξεις, μετά την συνεδρίαση τυο Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα. 29 Μαρτίου.
Ενώ για ακόμα μια φορά προχώρησε σε επίκληση αόρατου εχθρού «στη χώρα μας τελάληδες της καταστροφής ξεκίνησαν τη δουλειά τους, από την πολιτική μέχρι τα ΜΜΕ».

Αυστηρότερα μέτρα

Ο Τούρκος πρόεδρος,επίσης ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αναφέροντας τον αυξανόμενο αριθμό πόλεων σε υψηλό κίνδυνο σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο Erdogan είπε ότι θα πραγματοποιηθεί πλήρες lockdown τα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, και τα εστιατόρια θα σερβίρουν φαγητό μόνο για παράδοση και click-away.
Θα συνεχιστεί η απαγόρευση από τις 21:00 έως τις 5:00 σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε.
Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη και η πρωτεύουσα Άγκυρα, συγκαταλέγονται στις πόλεις υψηλού κινδύνου, δήλωσε ο Erdogan, προσθέτοντας ότι το 80% των 84 εκατομμυρίων πολιτών της χώρας ζei σε πόλεις υψηλού κινδύνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης