Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση θυσιάζει τη μετακίνηση το Πάσχα για ένα ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού

Η κυβέρνηση θυσιάζει τη μετακίνηση το Πάσχα για ένα ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού
Δύο σχολές λοιμωξιολόγων και στη μέση ο Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Εξαιρετικά απίθανο εμφανίζεται το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα σύμφωνα με εισηγήσεις των επιστημόνων προς το Μαξίμου.
Οι λόγοι που παρουσιάζονται από τους επιστήμονες είναι δύο:
Πρώτον διότι το εμβολιαστικό εγχείρημα δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να έχουν εμβολιαστεί όλοι σε μία οικογένεια.
Μπορεί να έχουν εμβολιαστεί οι ηλικιωμένοι μιας οικογένειας αλλά όχι όλα τα μέλη της οικογένειας.
Αλλά ακόμα και να είναι εμβολιασμένοι οι πρώτοι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει διασπορά του ιού.
Δεύτερον, διότι το ποσοστό των κρουσμάτων δεν θα έχει πέσει σε τέτοιο βαθμό στις 26/4 (Μεγάλη Δεύτερα) που να μην πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δύο σχολές λοιμωξιολόγων και στη μέση ο Μητσοτάκης

Άλλωστε, στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσουν την Τετάρτη υπάρχει μία μεγάλη μερίδα που αμφιβάλλει για το άνοιγμα της αγοράς πριν τις 15 Απριλίου ενώ σε κάθε τους εμφάνιση αναφέρουν ότι «κινδυνεύουμε να γίνουμε Μπέργκαμο» εάν ανοίξουμε νωρίς χωρίς να έχει πέσει το επιδημιολογικό φορτίο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της τάσης είναι ο κ. Σαρηγγιάνης, ο κ. Γώγος και άλλοι.
Ωστόσο, υπάρχει και η μερίδα των λοιμοξιολόγων που τάσσεται υπέρ ενός σταδιακού ανοίγματος της αγοράς από τις 5 Απριλίου και της ελεύθερης διαδημοτικής μετακίνησης αφού κρίνεται αναγκαία για την αποφυγή διασποράς του ιού μέσα στα σπίτια.

Η δημοσκόπηση της Pulse και τα μηνύματα

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο «σχολές» πρέπει να ισορροπήσει ο Πρωθυπουργός και τα επιτελικά στελέχη του τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είδαν την χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse στον ΣΚΑΙ με μεγάλη περισυλλογή. Τα δύο στοιχεία που έκαναν κάποιους στο Μαξίμου να ανησυχούν ιδιαίτερα είναι καταρχήν το μεγάλο ποσοστό που ζητούν άνοιγμα της αγοράς άμεσα και επιστροφή στην κανονικότητα.
Εάν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να ματαιώσει τις μετακινήσεις το Πάσχα, η φθορά της κυβέρνησης θα είναι μεγάλη.
Άλλωστε, όπως φάνηκε στην εν λόγω δημοσκόπηση –και αυτό ήταν το δεύτερο αξιοσημείωτο στοιχείο της- η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο πρωτοπόρα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει εμφανώς να κλείνει κατά 4,5 μονάδες (12 μονάδες) από τον Σεπτέμβριο του 2020 που ήταν στις 16,5 μονάδες.
Αυτό σημαίνει φθορά, η οποία εκτός από άλλα κόμματα ενισχύει και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην γραμμή Δημόπουλου αρκετοί υπουργοί


Η ανησυχία της κυβέρνησης, ωστόσο, θα είναι μεγαλύτερη εάν δεν πιαστούν οι στόχοι που τεθεί για τον τουρισμό 2021, ο οποίος δεν πρέπει να διακινδυνεύσει την κρίσιμη στιγμή από μία άνοδο και διασπορά των κρουσμάτων από τα αστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια.
Γι’ αυτό, ολοένα από κυβερνητικά χείλη ακούγεται αυτό που είπε και ο κ. Δημόπουλος τις τελευταίες ώρες «ότι καλύτερα να θυσιάσουμε το Πάσχα αυτό, για να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι».
Άλλωστε, η κυβέρνηση το Πάσχα θα έχει ανοικτό και το λιανεμπόριο αλλά και την εστίαση στους εξωτερικούς χώρους.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης