Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτη η covid στην Ινδία – Αντιπαράθεση για την επιβολή lockdown - Τεράστιο στοίχημα οι εμβολιασμοί

Ανεξέλεγκτη η covid στην Ινδία – Αντιπαράθεση για την επιβολή lockdown - Τεράστιο στοίχημα οι εμβολιασμοί
Πάνω από 53 εκατομμύρια Ινδοί έχουν ήδη εμβολιαστεί
Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτη είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία, αν και το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 56.211 νέα κρούσματα, αριθμός λίγο μειωμένος σε σχέση με τα ρεκόρ που είχαν καταγραφεί τις τρεις προηγούμενες ημέρες, όταν και αναφέρονταν πάνω από 60.000 μολύνσεις.
Περισσότερες από 31.000 μολύνσεις από τις συνολικά 56.211 του προηγούμενου 24ώρου εντοπίστηκαν στο πλούσιο κρατίδιο Μαχαράστρα, το οποίο αποτελεί και το νέο επίκεντρο της πανδημίας.
Μάλιστα οι αρχές του κρατιδίου, οι οποίες έχουν ήδη επιβάλλει περιορισμούς στις μετακινήσεις και έχουν απαγορεύσει τη νυχτερινή κυκλοφορία, εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλλουν lockdown από την Πέμπτη 1 Απριλίου, προοπτική στην οποία αντιτίθενται τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι βιομήχανοι που υποστηρίζουν πως από αυτά τα μέτρα πλήττονται περισσότεροι οι φτωχοί, οι μετανάστες εργάτες και οι μικρές επιχειρήσεις.

Τεράστιο στοίχημα οι εμβολιασμοί

Την ίδια στιγμή, «τρέχει» το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ινδία, όπου ήδη εκτιμάται ότι έχουν εμβολιαστεί πάνω από 53 εκατομμύρια Ινδοί.
Η Ινδία βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα σε αριθμό χορηγημένων εμβολίων, όμως το ποσοστό των εμβολιασθέντων σε αναλογία πληθυσμού είναι μικρότερο.
Οι ινδικές αρχές επιθυμούν να έχουν εμβολιάσει τουλάχιστον 300 εκατ. ανθρώπους ως τον Αύγουστο.
Από την 1η Απριλίου η εκστρατεία θα επεκταθεί για όλους όσοι είναι άνω των 45 ετών.
Στις προσπάθειες αυτές βοηθά το γεγονός ότι τα εμβόλια που χορηγούνται στην Ινδία - το εμβόλιο της AstraZeneca που παράγεται και εγχώρια αλλά και ένα της ινδικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Bharat Biotech - αποθηκεύονται σε θερμοκρασία ψυγείου.
Οι κρατικοί αξιωματούχοι είναι βέβαιοι ότι μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία, εφόσον έχουν επαρκείς δόσεις εμβολίων.
Για τον λόγο αυτό η Ινδία έχει αναστείλει προσωρινά τις μεγάλες εξαγωγές του εμβολίου της AstraZeneca που παράγεται στο Serum Institute και σύντομα ενδέχεται να εγκρίνει για χρήση και το ρωσικό Sputnik V.
Το διακύβευμα των εμβολιασμών στην Ινδία είναι τεράστιο όχι μόνο για την ίδια την χώρα αλλά και για όλο τον πλανήτη, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ινδία ζουν 1,35 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης