Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γκάφα ή μήπως αποκάλυψη; Το νέο όνομα της Volkswagen στις ΗΠΑ σε δελτίο Τύπου... ένα μήνα πριν την ανακοίνωση

Γκάφα ή μήπως αποκάλυψη; Το νέο όνομα της Volkswagen στις ΗΠΑ σε δελτίο Τύπου... ένα μήνα πριν την ανακοίνωση
Διευκρινίζεται πως η μετονομασία της εταιρείας θα αφορά αποκλειστικά την αγορά των ΗΠΑ.
Σχετικά Άρθρα

Σε κατά λάθος αποκάλυψη για την αλλαγή της ονομασίας από Volkswagen σε Voltswagen, που θα χρησιμοποιηθεί μόνο στις ΗΠΑ στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδας της στα αγγλικά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, αναρτώντας δελτίο Τύπου, το οποίο αφαίρεσαν εσπευσμένα.
Όμως η είδηση είχε ήδη λάβει διαστάσεις.
Το δελτίο Τύπου είχε μάλιστα ημερομηνία… 29 Απριλίου 2021 και σύμφωνα με τηλεοπτικά δίκτυα και ιστοσελίδες αυτοκινήτου στις ΗΠΑ, κατά λάθος αναρτήθηκε (29/3) η νέα ονομασία «Voltswagen of America».
Το κείμενο διαγράφηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Volkswagen, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς περαιτέρω επεξηγήσεις ή επίσημη ανακοίνωση.
Κανένας εκπρόσωπος ή στέλεχος της εταιρείας δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στις ΗΠΑ ή την Γερμανία.
Ωστόσο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC που κράτησε αντίγραφο του δελτίου Τύπου από την ιστοσελίδα της εταιρείας, πρόκειται για αυθεντικό έγγραφο με την έγκριση της διοίκησης αλλά δημοσιεύτηκε ένα μήνα νωρίτερα πριν την επίσημη ανακοίνωση της Volkswagen και χωρίς την σχετική έγκριση της διοίκησης.
Κατά πάσα πιθανότητα εξαιτίας λάθους του αρμόδιου τμήματος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τον χώρο του αυτοκινήτου, η είδηση είναι αληθινή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και έτοιμη διαφημιστική καμπάνια, η οποία προωθεί το νέο προφίλ της εταιρείας αλλά και νέα ηλεκτρικά μοντέλα.
Όπως φαίνεται, το πρώτο συνθετικό της νέας ονομασίας, “Volts”, αναφέρεται στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής τάσης «βολτ» η οποία συμβολίζεται με το γράμμα “V”.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης