Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερίζει η covid τη Βραζιλία – Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων – Πάνω από 80% η θνησιμότητα

Θερίζει η covid τη Βραζιλία – Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων – Πάνω από 80% η θνησιμότητα
Δραματική η κατάσταση και στο Μεξικό

Θερίζει το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού τη Βραζιλία καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο τραγικό ημερήσιο ρεκόρ θανάτων.
Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες 24 ώρες αναφέρθηκαν 3.780 θάνατοι και 84.949 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων που έχει καταγραφεί από την εκδήλωση της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020.
Είναι χαρακτηριστικό πως στη Βραζιλία πλέον αναλογεί το 25% των θανάτων που καταγράφεται σε ημερήσια βάση παγκοσμίως.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 317.646 νεκρούς επί συνόλου 12.658.109 μολύνσεων.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, το ποσοστό θνησιμότητας των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 στη Βραζιλία έχει φτάσει το 83,5%.
«Αυτό δείχνει πόσο εύθραυστο είναι ένα σύστημα υγείας που ήδη υπέφερε από έλλειψη επενδύσεων (...) και ήταν υπερφορτωμένο από τον μεγάλο αριθμό μολύνσεων» ανέφερε ο Fernando Boza, ερευνητής του Fiocruz, ινστιτούτου που εξειδικεύεται στη δημόσια υγεία, τη στιγμή που το σύστημα υγείας της Βραζιλίας τελεί υπό κατάρρευση.

Στο κόκκινο και το Μεξικό

Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους, αν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα πως τα επίσημα δεδομένα αποτυπώνουν πολύ λιγότερους νεκρούς από αυτούς που είναι πραγματικά.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν ακόμη 5.068 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 807 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 202.633 νεκρούς επί συνόλου 2.232.910 μολύνσεων.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας του Μεξικό έδωσε στη δημοσιότητα δεδομένα για την πλεονάζουσα θνητότητα στη χώρα, κατά τα οποία οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι απ’ ό,τι ανακοινώνεται επίσημα, στοιχείο που σημαίνει πως στην πραγματικότητα μάλλον ήδη ξεπερνούν τους 300.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης