Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Κλείσιμο πρώτου τριμήνου σε υψηλότερα επίπεδα περιμένουν οι αναλυτές – Ο ΟΠΑΠ στο επίκεντρο

XA: Κλείσιμο πρώτου τριμήνου σε υψηλότερα επίπεδα περιμένουν οι αναλυτές – Ο ΟΠΑΠ στο επίκεντρο
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις έχουν φέρει το γενικό δείκτη σε υψηλά 13 μηνών και οι προσδοκίες κάνουν λόγο για προσέγγιση των 900 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η επενδυτική ψυχολογία στις τελευταίες συνεδριάσεις, μετά και την αφύπνιση ενός μεγάλου αριθμού εισηγμένων οι οποίες δεν είχαν ακολουθήσει την τάση το προηγούμενο διάστημα.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις έχουν φέρει το γενικό δείκτη σε υψηλά 13 μηνών και οι προσδοκίες κάνουν λόγο για προσέγγιση των 900 μονάδων.
Εταιρικά αποτελέσματα αλλά και η τάση που θα επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς, με τους αναλυτές πάντως να περιμένουν ανοδική κίνηση με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ενόψει τέλος του μήνα.
Οι κινήσεις ωραιοποίησης των αποτιμήσεων λόγω λήξης του πρώτου τριμήνου δεν μπορούν να αποκλειστούν.
Σημειώνεται πως ο ΟΠΑΠ δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2020 μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση του μερίσματος καθώς το πολύμηνο κλείσιμο των καταστημάτων έχει κάνει τους αναλυτές πιο επιφυλακτικούς, ενώ σημειώνεται πως υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των εκτιμήσεων.
H Eurobank Equities για παράδειγμα περιμένει 0,15 ευρώ και η Euroxx 0,30 ευρώ.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει να κλείσει το μήνα και το πρώτο τρίμηνο σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να εγείρει ανησυχίες για επέκταση των περιοριστικών μέτρων.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει σήμερα ενόψει οριακού αρνητικού ανοίγματος στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στις αποδόσεις των ομολόγων αλλά και στα σχέδια του Προέδρου Biden για τις δαπάνες σε έργα υποδομών.

Beta
Άνοδο 10,3% καταγράφει μέχρι σήμερα ο Μάρτιος με την αξία των συναλλαγών να είναι στα 100,5 εκατ. ευρώ στα καλύτερα επίπεδα από το Μάιο του 2019.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ίσως αντισταθμίσουν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ενώ το Ταμείο Ανάκαμψης και το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με ανακοινώσεις θα επηρεάσουν την πορεία της αγοράς.
Σημειώνεται πως ο ΟΠΑΠ, η Μοτοδυναμική, η Inform Λύκος και η Ελλάκτωρ δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης 2020.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 826 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 880 και 900 μονάδες.
Ο ΟΠΑΠ και η Μοτοδυναμική θα ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα έτους, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Depolas ΑΧΕΠΕΥ
Τα εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν με τον ΟΠΑΠ, εκ των δεικτοβαρών τίτλων, να δημοσιεύει σήμερα μετά τη συνεδρίαση.
Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται στα 50εκ ευρώ EBITDA για το Δ τρίμηνο.
Σημειώνουμε ότι η περιοχή των 880 με 900 μονάδων ενδέχεται να αποτελέσει βραχυπρόθεσμο ανοδικό όριο για τον ΓΔΧΑ.
Σήμερα ανακοινώνονται μεταξύ άλλων και οι εγχώριες λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου.
Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα αποκαλύψει σήμερα λεπτομέρειες του πακέτου για τις υποδομές στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης