Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατασκοπευτικό σκάνδαλο στην Ιταλία: Αξιωματικός πήρε 5.000 ευρώ για να δώσει απόρρητα έγγραφα στους Ρώσους

Κατασκοπευτικό σκάνδαλο στην Ιταλία: Αξιωματικός πήρε 5.000 ευρώ για να δώσει απόρρητα έγγραφα στους Ρώσους
Σημαντικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το κατασκοπευτικό σκάνδαλο στην Ιταλία, αφού το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να απελάσει δυο ανώτερους υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη

Σημαντικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το κατασκοπευτικό σκάνδαλο στην Ιταλία, αφού το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να απελάσει δυο ανώτερους υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη.
Η απόφαση συνδέεται με τη σύλληψη, χθες, Τρίτη 30/3, το βράδυ, ιταλού αντιπλοιάρχου του πολεμικού ναυτικού της χώρας, ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία των καραμπινιέρι, παρέδωσε σε πάρκινγκ της ιταλικής πρωτεύουσας απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ στον στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, έχοντας συμφωνήσει να λάβει ως αντάλλαγμα 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις διαρροές, μέρος των εγγράφων φέρεται να αφορά ιταλικά συστήματα τηλεπικοινωνιών, ενώ ο συγκεκριμένος Ιταλός στρατιωτικός, σύμφωνα με τον Τύπο, είχε χρηματισθεί και στο παρελθόν από ρώσους συναδέλφους του.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος αξιωματικός που έλαβε τα απόρρητα έγγραφα (και ο οποίος κατηγορείται επίσης από τις ιταλικές αρχές για κατασκοπεία) και εργάζεται στην πρεσβεία της Ρωσίας στη Ρώμη, απελάθη, έπειτα από εντολή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Μαζί του, θα απελαθεί και ο άμεσος προϊστάμενός του στην πρεσβεία, ενώ το ισχύον διπλωματικό καθεστώς εμποδίζει τη σύλληψή τους. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης