Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Lagarde (ΕΚΤ): Δυνατή έως το 2025 η υιοθέτηση του ψηφιακού ευρώ

Lagarde (ΕΚΤ): Δυνατή έως το 2025 η υιοθέτηση του ψηφιακού ευρώ

Η ΕΚΤ πρόκειται να δημοσιοποιήσει μια ανάλυση των 8.000 απαντήσεων που έλαβε ως μέρος μιας διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με την πιθανή υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας

Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα ήταν δυνατόν να εισαγάγει το ψηφιακό ευρώ έως το μέσον της τρέχουσας δεκαετίας, εφόσον το συμβούλιο νομισματικής πολιτικής της τράπεζας δώσει το «πράσινο φως» το προσεχές καλοκαίρι δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ Christine Lagarde, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το κάνουμε σωστά - το χρωστάμε στους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Lagarde σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg TV.
H όλη η διαδικασία - ας είμαστε ρεαλιστές γι 'αυτό - κατά τη γνώμη μου θα χρειαστεί άλλα τέσσερα χρόνια, ενδεχομένως λίγο περισσότερο», σημείωσε.

Δημόσια διαβούλευση

Η ΕΚΤ πρόκειται να δημοσιεύσει μια ανάλυση των 8.000 απαντήσεων που έλαβε ως μέρος μιας διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με την πιθανή έναρξη ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας.
Η ανάλυση αυτή θα σταλεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ το οποίο θα αποφασίσει στα μέσα του τρέχοντος έτους εάν θα προχωρήσει στη υιοθέτηση του σχεδίου.
Η δεύτερη απόφαση - εάν θα κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό νόμισμα - θα ληφθεί έξι μήνες έως ένα έτος αργότερα σημείωσε, είπε.

Θεμελιώδης αλλαγή

«Είναι μια τεχνική προσπάθεια καθώς και μια θεμελιώδης αλλαγή (σ.σ. στα συστήματα πληρωμών)», δήλωσε ο Lagarde.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να διαλύσουμε κάποιο σύστημα, αλλά να το βελτιώσουμε», υπογράμμισε.

Ψηφιακές φιλοδοξίες

Τα μετρητά θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα, πρόσθεσε.
Η Lagarde είπε επίσης ότι θα παρακολουθεί στενά την πρόσφατη διάθεση ψηφιακού νομίσματος από τις Μπαχάμες, που ονομάζεται Sand Dollar

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης