Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι νέοι ψηφοφόροι στρίβουν την πλάτη τους σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ - Ο ρόλος του lockdown και αστυνομίας

Οι νέοι ψηφοφόροι στρίβουν την πλάτη τους σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ - Ο ρόλος του lockdown και αστυνομίας
Εύρημα των δημοσκοπήσεων θορύβησε και Μαξίμου και αξιωματική αντιπολίτευση
Σχετικά Άρθρα

Ένα εύρημα των δημοσκοπήσεων που θορύβησε και το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι ολοένα και πιο νεαρός κόσμος γυρνάει την πλάτη προς τα δύο κόμματα.

Το νομοσχέδιο της Κεραμέως και η αστυνομία Χρυσοχοΐδη δημιουργησαν μέτωπο με τη νεολαία

Ασφαλώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η Νέα Δημοκρατία η οποία άνοιξε μέτωπο με το νομοσχέδιο της Ν.Κεραμέως για την πανεπιστημιακή αστυνομία το οποίο «πλασαρίστηκε» ως την εγκαθίδρυση του νόμου και της τάξης στα πανεπιστήμια.
Αλλά μοιραία συνεχίστηκε και με το παρατεταμένο lockdown το οποίο έπληξε περισσότερο τους νέους ανθρώπους οι οποίοι, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να πάνε σχολείο, αλλά και τους απαγορεύτηκε η κοινωνικοποίηση με τις παρέες τους, τους απαγορεύτηκε η αθλητική δραστηριότητα ακόμα ακόμα και η ψυχαγωγία και οι έξοδοι.
Και αυτό το πλήθος των νέων, που σήμερα ανήκουν στην Α’ και Β’ Λυκείου, σύμφωνα με το νέο νόμο θα μπορούν να ψηφίσουν κανονικά στις επόμενες εκλογές το 2023.

Το lockdown στοίχισε περισσότερο στους νέους

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τελευταίων μετρήσεων που μελέτησε το Μαξίμου είδε ότι η μεγαλύτερη κόπωση και δυσαρέσκεια αφορούσαν νεαρό κόσμο ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες υπήρχε μία κατανόηση της κατάστασης.
Είχε διαφανεί με τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη όπου δεν εξεγέρθηκε μόνο κόσμος προερχόμενος από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, η αστυνομική αυθαιρεσία είναι ζήτημα εξαιρετικά ευαίσθητο για τις νεαρές ηλικίες.

Η ΝΔ ζητάει νέους με κεντρώο προφίλ

Και παρόλο που ο νέος κόσμος απομακρύνεται από τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον καρπώνεται καθώς ούτε και η αξιωματική αντιπολίτευση πείθει με τον λόγο της τον οποίο, τον βρίσκουν διχαστικό και παλαιοκομματικό.
Σύμφωνα με μερίδα δημοσκόπων, έχει δημιουργηθεί μία δεξαμενή της τάξης του 10% που ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί και σίγουρα δεν εκφράζεται από τα δύο κορυφαία κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Το επιτελείο του κ. Λιβάνιου έχει εντοπίσει αυτό το κενό στο οποίο αιτιολογεί και την μεγάλη φθορά (γύρω στις 3 – 4 μονάδες) που έχει υποστεί η ΝΔ μέσα στο πολύ δύσκολο δίμηνο του Φεβρουαρίου-Μαρτίου.
Μάλιστα, δεν σκοπεύει να μείνει με τα χέρια δεμένα και έχουν ακουστεί αρκετές ενδιαφέρουσες απόψεις όπως για παράδειγμα την είσοδο στην κυβέρνηση (σε θέσεις κλειδιά όπως η εκπροσώπηση) και ορισμένων νεαρών βουλευτών με κεντρώο προφίλ και απήχηση στις νέες ηλικίες όπως π.χ ο Γιώργος Αμυράς, ο Βαγγέλης Λιάκος κ.α αλλά και ο Νίκος Ρωμανός που κάνει καλή δουλειά στα γραφεία της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης