Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Διάγγελμα Macron για το τρίτο κύμα της πανδημίας εν όψει «εμφράγματος» στις ΜΕΘ

Γαλλία: Διάγγελμα Macron για το τρίτο κύμα της πανδημίας εν όψει «εμφράγματος» στις ΜΕΘ
Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν σε κλίνες εντατικής θεραπείας έφτασε τις 5.000 την Τρίτη 30 Μαρτίου, ο υψηλότερος αριθμός φέτος – Τα τρία σενάρια που εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση για ανατιμετωπίσει την πίεση στα νοσοκομεία

Διάγγελμα θα πραγματοποιήσει Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 21.00 (ώρα Ελλάδος), ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σύμφωνα με ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς ένα τρίτο κύμα κρουσμάτων COVID-19 που εξαπλώνεται γρήγορα απειλεί τα νοσοκομεία που λειτουργούν υπό υπερβολική πίεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Στοιχεία

Στην ανακοίνωσή της η Γαλλική Προεδρία δεν ανέφερε εάν ο πρόεδρος Macron θα ανακοινώσει περαιτέρω περιορισμούς για την αντιμετώπιση του ιού καθώς ο αριθμός των θανάτων στη χώρα πλησιάζει τους 100.000.
Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 σε ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 98 την Τρίτη για να υπερβεί το όριο των 5.000, τον υψηλότερο αριθμό φέτος.

Τα τρία σενάρια

Ο Macron συγκάλεσε το εβδομαδιαίο συμβούλιο την Τετάρτη 31 Μαρτίου πρωί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Κυβερνητική πηγή είπε στο Reuters ότι εξετάστηκαν τρία σενάρια: μαζική επιχείρηση για τη μεταφορά ασθενών εντατικής θεραπείας από υπερφορτωμένα νοσοκομεία σε περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο, το κλείσιμο σχολείου και αυστηρό lockdown στις πλέον επιβαρυμένες περιοχές..

Περιοριστικά μέτρα

Οι ειδικοί της δημόσιας υγείας λένε ότι η επιβάρυνση στις ΜΕΘ αποτελεί απόδειξη ότι το ισχύον σύνολο περιορισμών δεν επαρκεί.
Η Γαλλία βρίσκεται υπό νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μέσα Δεκεμβρίου (μέχρι πρότινος ξεκινούσε στις 18.00, πλέον αρχίζει στις 19.00) και σε μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, η κυκλοφορία των πολιτών έχει περιοριστεί, ενώ ορισμένα μη απαραίτητα καταστήματα έκλεισαν.
Μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφοι είναι κλειστά επί μήνες.
Η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, δήλωσε στο BFM TV ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης