Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μακρή (υφυπουργός Παιδείας): Πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια, θα ακολουθήσουν τα γυμνάσια

Μακρή (υφυπουργός Παιδείας): Πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια, θα ακολουθήσουν τα γυμνάσια
Τα self test από τα πρώτα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων είπε η κα.Μακρή
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια και μετά θα ακολουθήσουν τα γυμνάσια διατύπωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Μακρή είπε πως ο σχεδιασμός είναι να επανέλθει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα στην δια ζώσης παράδοση των μαθημάτων και στην εκ του σύνεγγυς εκπαιδευτική διαδικασία.
«Η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση.
Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα λύκεια και μετά στα γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία.
Πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια», τόνισε η κα. Μακρή, η οποία υποστήριξε ότι «εκτός από την υποχρέωση αυτοεξέτασης των παιδιών, που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες τι και πως θα γίνεται, έχει θεσπιστεί η αυτοεξέταση και για τους καθηγητές και για το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων».
Όπως είπε, τα self test θα είναι ένα από τα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ παράλληλα θα τηρούνται όλα τα μέτρα που ίσχυαν τους τελευταίους μήνες, όπως η χρήση μάσκας και αποστάσεων, οι προαυλισμοί σε διαφορετικές ώρες και χώρους και η χρήση διαφορετικών εισόδων σε όποια σχολεία είναι εφικτό.
«Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε παράταση του σχολικού έτους, το έχει πει και η Υπουργός Παιδείας.
Εάν παραταθεί, δεν θα είναι για περισσότερο από δύο εβδομάδες, όμως δεν θα μειωθούν οι διακοπές του Πάσχα» υποστήριξε η κα.Μακρή, αναφέροντας σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών πως το βράδυ της Πέμπτης λήγει η διορία για δήλωση ενδιαφέροντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης