Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι αποτελεσματικό και στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Pfizer: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι αποτελεσματικό και στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη
Από το σύνολο των δεδομένων στις χώρες όπου δοκιμάστηκε το εμβόλιο προκύπτει αποτελεσματικότητα 91% στην πρόληψη της συμπτωματικής Covid-19
Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων για τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, οι Pfizer/BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο που αναπτύσσουν προσφέρει «υψηλά επίπεδα προστασίας» και κατά του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορωνοϊού.
Τα επικαιροποιημένα δεδομένα των κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι το εμβόλιο mRNA απέτρεψε το 100% των συμπτωματικών κρουσμάτων μεταξύ των εθελοντών στη Νότιο Αφρική, όπου κυριαρχεί το στέλεχος B1351, αν και το δείγμα της μελέτης στη χώρα ήταν σχετικά μικρό στα 800 άτομα.
Από το σύνολο των δεδομένων στις χώρες όπου δοκιμάστηκε το εμβόλιο προκύπτει αποτελεσματικότητα 91% στην πρόληψη της συμπτωματικής Covid-19, ποσοστό ελαφρώς μικρότερο από το 95% που είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο.
Τα επικαιροποιημένα δεδομένα «προσφέρουν την πρώτη κλινική επιβεβαίωση ότι το εμβόλιο προστατεύει αποτελεσματικά έναντι των στελεχών που κυκλοφορούν, ένας κρίσιμος παράγοντας για την επίτευξη συλλογικής ανοσίας και τον τερματισμό της πανδημίας στον παγκόσμιο πληθυσμό» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής BioNTech που ανέπτυξε το εμβόλιο.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε ότι τα νέα δεδομένα, τα οποία καλύπτουν πάνω από 12.000 άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου πριν από τουλάχιστον ένα εξάμηνο, ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη αδειοδότηση του σκευάσματος στις ΗΠΑ.
Μέχρι σήμερα το εμβόλιο είχε εγκριθεί από την FDA μόνο για επείγουσα χρήση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης