Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα περιπέτεια της Ελλάκτωρ με την καναδικών συμφερόντων Roadis στον διαγωνισμό για την Εγνατία

Νέα περιπέτεια της Ελλάκτωρ με την καναδικών συμφερόντων Roadis στον διαγωνισμό για την Εγνατία
Η υπόθεση δεν θα κλείσει εύκολα και είναι φανερό ότι όσοι είναι επικεφαλής της Ελλάκτωρ και ειδικά της θυγατρικής «Ακτωρ Παραχωρήσεις» που είναι αρμόδια, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις
Σχετικά Άρθρα
Περίεργες καταστάσεις όσον αφορά την συμμετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον διαγωνισμό για την Εγνατία, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό για κατασκευαστικές εταιρείες που είναι στον αέρα.
Κυριολεκτικά είναι στον αέρα επειδή η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε με διαρροές αρχικά και επίσημες ανακοινώσεις στη συνέχεια ότι αποσύρεται από την κούρσα του διαγωνισμού και δεν θα καταθέσει προσφορά την 1η Απριλίου, επειδή ένας από τους μετέχοντες στην κοινοπραξία, η ισπανική Roadis, το μετάνιωσε και έφυγε.
Και επειδή αυτό συνέβη τις παραμονές του διαγωνισμού δεν υπάρχει δυνατότητα να συμμετέχει στον διαγωνισμό αλλάζοντας την σύνθεση της κοινοπραξίας.

Οι χειρισμοί των μετόχων

Και τα γνωστά παπαγαλάκια είπαν ότι οι καημένοι οι μέτοχοι της Roadis που είναι Καναδοί, είχαν ζημιές επειδή τα αεροδρόμια που διαχειρίζονται υπολειτουργούν, ενώ ζημιές και οικονομικά προβλήματα προκλήθηκαν επειδή δεν εισπράττουν διόδια από τα μεγάλα οδικά δίκτυα που επίσης διαχειρίζονται.
Η αντιπολίτευση στην διοίκηση Ελλάκτωρ (οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης) έσπευσαν να πουν ότι αν τους άδειασαν οι καναδοί πρέπει να στραφούν εναντίον τους απαιτώντας αποζημίωση εκατοντάδων εκατομμυρίων.
Η διοίκηση της Ελλάκτωρ άρχισε να σφυρίζει αδιάφορα.
Η έκρηξη όμως ήρθε από την ισπανική εταιρεία που δεν είναι κανένα ψιλικατζίδικο.
Διαχειρίζονται μεγάλους οδικούς άξονες σε διάφορες χώρες ενώ είναι μέτοχοι και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Έγιναν έξαλλοι επειδή θεωρούν ότι είναι συκοφαντία ότι έχουν οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας.
Και περισσότερο θύμωσαν επειδή δεν ήταν δική τους επιλογή να φύγουν από τον διαγωνισμό.
Είχαν προετοιμαστεί εντατικά για τον διαγωνισμό αυτό, είχαν καταθέσει προσφυγή μαζί με την Ελλάκτωρ, εναντίον της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ να τους αποκλείσει όταν πρόεδρος του κρατικού οργανισμού ήταν ο Α. Ξενόφος.
Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι όταν ο ίδιος Α. Ξενόφος, έγινε διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας, δρομολογήθηκε η απόσυρση από τον διαγωνισμό.
Οι καναδοί όμως υποστηρίζουν ότι αιφνιδιάστηκαν από την επιλογή αυτή καθώς έγινε την ώρα που αυτοί συνεργάζονταν με άλλους συμμετέχοντες στην Κοινοπραξία όπως ο τεχνικός σύμβουλος Hills International.

Θα ζητηθούν εξηγήσεις

Η υπόθεση δεν θα κλείσει εύκολα και είναι φανερό ότι όσοι είναι επικεφαλής της Ελλάκτωρ και ειδικά της θυγατρικής «Ακτωρ Παραχωρήσεις» που είναι αρμόδια, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.
Μάλλον δεν πρόσεξαν τι λένε και πότε και έπεσαν σε λάθη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 9 Μαρτίου έλαβαν εξώδικο από τους εφοπλιστές που ανέφερε τα «ανησυχητικά» δημοσιεύματα ότι αποσύρονται από τον διαγωνισμό.
Η άλλη πλευρά υποστηρίζει (ανεπίσημα) ότι οι καναδοί ήδη είχαν αποχωρήσει νωρίτερα αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται.
Η καναδική εταιρεία συνέχιζε να συνεργάζεται με τις εταιρείες της κοινοπραξίας ετοιμάζοντας την προσφορά που μετά έμαθαν ότι δεν θα κατατεθεί.
Κι όχι μόνον αυτό αλλά υποδεικνύονται ως ένοχοι!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης