Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βελγιο: Η αστυνομία διέλυσε «πάρτι» 2.000 ατόμων που ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικο αστείο

Βελγιο: Η αστυνομία διέλυσε «πάρτι» 2.000 ατόμων που ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικο αστείο
Μολονότι οι διοργανωτές είχαν δηλώσει ότι η «πρόσκληση» που είχαν αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ήταν φάρσα, γύρω στους 2.000 άνθρωποι εμφανίστηκαν στο πάρκο

Η αστυνομία των Βρυξελλών επενέβη, με νερό υπό πίεση και δακρυγόνα, για να διαλύσει ένα πλήθος 1.500-2.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα πάρκο της πόλης για ένα «πάρτι», παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω της πανδημίας και μολονότι οι διοργανωτές παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο.
Δεκάδες αστυνομικοί, έφιπποι και πεζοί, δέχτηκαν βροχή από αντικείμενα όταν επιχείρησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς από τον χώρο.

Τραυματίες

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό των επεισοδίων που ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία γύρω στις 20.00.
Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν, είπε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters που βρίσκονταν στο σημείο, τουλάχιστον δύο πολίτες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα που παρασύρθηκε από ένα άλογο της αστυνομίας.
Το πάρτι «Λα Μπουμ» στο πάρκο Μπουά ντε λα Καμπρ ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικο αστείο μέσω του Facebook.
Μολονότι οι διοργανωτές είχαν δηλώσει εδώ και ημέρες ότι η «πρόσκληση» που είχαν αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ήταν φάρσα, γύρω στους 2.000 άνθρωποι εμφανίστηκαν αργά το απόγευμα σήμερα στο πάρκο.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στους 5.000.
Πολλοί από τους συμμετέχοντες ύψωναν τη γροθιά τους και φώναζαν «ελευθερία», ενώ ορισμένοι εκτόξευσαν μπουκάλια και πέτρες στα οχήματα της αστυνομίας.
«Έχουμε όλοι πάθει κατάθλιψη. Θα γίνω 18 σε δύο εβδομάδες, θέλουμε να ζήσουμε τα νιάτα μας», είπε η μαθήτρια Αμελί στο πρακτορείο Reuters. «Δεν ήρθαμε εδώ για να εξοργίσουμε την αστυνομία, αλλά για να δείξουμε ότι έχουμε κι εμείς ζωή και θέλουμε να την απολαύσουμε», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης