Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου το β’ κύμα covid στη Βραζιλία, θερίζει και στο Μεξικό

Εκτός ελέγχου το β’ κύμα covid στη Βραζιλία, θερίζει και στο Μεξικό
Ρεκόρ θανάτων λόγω της πανδημίας κατέγραψε τον Μάρτιο η Βραζιλία
Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτο παραμένει το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Βραζιλία, η οποία τον Μάρτιο ανέφερε ρεκόρ θανάτων καθώς κατέγραψε πάνω από 66.000 νεκρούς.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν οι θάνατοι 3.769 ασθενών ενώ διαγνώστηκαν 91.097 κρούσματα.
Η Βραζιλία μετρά συνολικά 325.284 θανάτους, ενώ οι μολύνσεις πλησιάζουν πλέον τα 13 εκατομμύρια επί συνόλου 212 εκατ. κατοίκων.
Τα νοσοκομεία της χώρας τελούν υπό κατάρρευση, τη στιγμή που εντείνονται και οι διαμαρτυρίες αλλά και οι επικρίσεις κατά της κυβέρνησης του προέδρου Bolsonaro για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία.

Στο κόκκινο το Μεξικό

Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο μετρά τους περισσότερους θανάτους μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.381 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 454 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 203.664 νεκροί επί συνόλου 2.244.268 μολύνσεων.
Πρόσφατα πάντως το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα δεδομένα για την πλεονάζουσα θνητότητα στη χώρα, κατά τα οποία οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι απ’ ό,τι ανακοινώνεται επίσημα, στοιχείο που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ήδη ξεπερνούν τους 300.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης