Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Μπορεί οι ΗΠΑ να μη χρειαστούν το εμβόλιο της AstraZeneca

Fauci: Μπορεί οι ΗΠΑ να μη χρειαστούν το εμβόλιο της AstraZeneca
Οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει αρκετές δόσεις εμβολίων ώστε να ανοσοποιηθεί όλος ο πληθυσμός είπε ο Fauci
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως οι ΗΠΑ ενδεχομένως να μην χρειαστούν το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό διατύπωσε ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci, ο οποίος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει αρκετές δόσεις εμβολίων ώστε να ανοσοποιηθεί όλος ο πληθυσμός πιθανόν ακόμα και για αναμνηστικές δόσεις το φθινόπωρο.
Σημειώνεται πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει ακόμα εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ.
Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα αξιοποιήσουν τις δόσεις του προϊόντος της AstraZeneca που έχουν σε απόθεμα, ο Fauci υποστήριξε ότι «αυτό είναι ακόμη στον αέρα».
«Η γενική αίσθησή μου είναι πως με βάση τα συμβόλαια που έχουμε υπογράψει με διάφορες εταιρείες, θα έχουμε αρκετά για να καλύψουμε όλες μας τις ανάγκες χωρίς να καταφύγουμε στη (χρήση του εμβολίου της) AstraZeneca» επεσήμανε ο Fauci, τη στιγμή που υπάρχουν έντονες επιφυλάξεις παγκοσμίως για το εν λόγω εμβόλιο ύστερα από τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί.
Όπως είπε ο Fauci, με την ποσότητα των δόσεων που αναμένεται να παραδοθούν στις ΗΠΑ «από την Johnson & Johnson, τη Novavax και τη Moderna, αν υπογράψουμε συμβόλαια για επιπλέον ποσότητες» είναι πολύ πιθανό «πως θα μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας για όσες αναμνηστικές δόσεις χρειαστούν, αλλά αυτό δεν μπορώ να το πω με απόλυτη σιγουριά ακόμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης