Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα στην πανδημία - Έγιναν λάθη - Ψέμα η εικόνα καταστροφής

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα στην πανδημία - Έγιναν λάθη - Ψέμα η εικόνα καταστροφής
O πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έχουν γίνει λάθη, ωστόσο χαρακτήρισε ψέμα την εικόνα καταστροφής που παρουσιάζει η αντιπολίτευση
Σχετικά Άρθρα

H Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα στη διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες με καλύτερα συστήματα υγείας, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία και την οικονομία.
O πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έχουν γίνει λάθη, ωστόσο χαρακτήρισε ψέμα την εικόνα καταστροφής που παρουσιάζει η αντιπολίτευση.
«Η διαχείριση της πανδημίας είναι μαραθώνιος, λάθος να αξιολογούμε με φωτογραφίες της στιγμής .
Να μη χάνουμε τη γενική εικόνα.
Παρά τις δυσκολίες, ένα είναι το συμπέρασμα: Η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα από άλλα κράτη με πιο οργανωμένα συστήματα υγείας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Και πρόσθεσε ότι η εικόνα καταστροφής που περιγράφει η αντιπολίτευση είναι ψέμα.
«Προφανώς κανείς δεν πανηγυρίζει, κανείς δεν χαμογελά με 8.000 νεκρούς. Αλλά να μη μηδενίζουμε αυτά που έχουμε επιτύχει, όπως η αύξηση των κλινών ΜΕΘ, οι χιλιάδες προσλήψεις στην Υγεία», τόνισε.

«Εάν η Ελλάδα ήταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα είχαμε επιπλέν 8.000 νεκρούς»

«Για 10η φορά μέσα σε 12 μήνες είμαι εδώ για να μιλήσω για την πορεία της πανδημίας, γεγονός που αποδεικνύει πως η Δημοκρατία μας λειτουργεί, παρά τις επιπλοκές του κορονοϊού, αλλά και ότι η κυβέρνηση ενημερώνει τακτικά τα κόμματα και τους πολίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως που διεξάγεται με πρωτοβουλία της προέδρου της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την «ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία».
«Παντού στον κόσμο ο ιός παρουσιάζεται εξαιρετικά ανθεκτικός στον επίλογο του. Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο δίμηνο», συνέχισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε στοιχεία που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας πανευρωπαϊκά.
«Δεν θα ήθελα να επικαλούμαι διεθνή στοιχεία που αποτυπώνουν επώδυνα δεδομένα. Θα πρέπει όμως να συμφωνούμε σε κάποια βάση συζήτησης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε πως: «σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας, η Ελλάδα είναι στην 23η θέση σε απώλειες ανθρώπων ανά εκατομμύριο. Εάν ήμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε χάσει ακόμα 8.000 ανθρώπους, μία κωμόπολη» συμπλήρωσε.

Η πορεία των εμβολιασμών

Και αναφέρθηκε στη συνέχεια στους εμβολιασμούς, λέγοντας πως «είμαστε στην 5η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που έχουν εμβολιάσει ανθρώπους και με τις δύο δόσεις» αλλά και ότι «στον δείκτη της πρόσθετης θνησιμότητας η χώρα μας έχει από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, με 6,6% βάσει μίας γαλλικής μελέτης».
«Η διαχείριση της πανδημίας είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες ένα είναι το συμπέρασμα. Η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα σε σχέση με χώρες που είχαν καλύτερα συστήματα υγείας. Η εικόνα καταστροφής που προβάλλει συστηματικά η αντιπολίτευση είναι ένα ψέμα. Προφανώς και κανείς δεν πανηγυρίζει» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Το ΕΣΥ άντεξε»

«Η τελευταία επίθεση του κορονοϊού χτυπά σφοδρά όλη την Ευρώπη» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει ότι «εδώ στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με μέτρα που λάβαμε τον Φεβρουάριο. Το ΕΣΥ άντεξε και η προσπάθεια συνεχίζεται».
Μιλώντας στη συνέχεια για την κατάσταση στην Αττική, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναλογία εισιτηρίων-εξιτηρίων στα νοσοκομεία που δείχνει να βελτιώνεται σταδιακά, για να σημειώσει πως: «Οι περιορισμοί μεγέθυναν την πίεση στους πολίτες που σταδιακά άρχιζαν να ξεστρατίζουν. Χρειάζεται ειλικρινής ανάλυση της πραγματικότητας. Τώρα είμαστε σε μία διαφορετική φάση με επιθετικότερες μεταλλάξεις, έχουμε μία πιο εξαντλημένη κοινωνία αλλά καλύτερο καιρό και μαζικό εμβολιασμό. Η στάση μας αναπροσαρμόζεται όπως το κάνουμε από την αρχή. Σε καμία χώρα δεν ακολουθήθηκε η ίδια πολιτική. Πρέπει να καταργούμε μέτρα που δεν δούλεψαν, η στάση μας να διακρίνεται από ρεαλισμό και ευελιξία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης