Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα των σχολείων με εξαίρεση τη Γ’ Λυκείου

Σαρηγιάννης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα των σχολείων με εξαίρεση τη Γ’ Λυκείου
Επιβάρυνση στα κρούσματα από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Για μετά το Πάσχα τοποθέτησε το άνοιγμα των σχολείων με εξαίρεση τη Γ’ λυκείου ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτίμησε πως η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, θα επιβαρύνει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
«Το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου θα δώσει και (επιδημιολογική) επιβάρυνση, η όποια όμως θα είναι μικρή σε σχέση με το πολύ δυνατό «όπλο» που λέγεται self test που λειτουργεί καλά.
Είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, είναι και θέμα ανάγκης για την 3η Λυκείου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των Πανελληνίων» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος υποστήριξε πως «οι επόμενες τάξεις των σχολείων θα πρέπει να ανοίξουν μετά το Πάσχα».
«Μετά το Πάσχα, μέσα Μαΐου, αν δεν το κάνουμε πολύ προσεκτικά, επειδή δε θα έχουμε ακόμα ικανό βαθμό αποκλιμάκωσης, εκεί μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα flare up (έξαρση).
Ουσιαστικά θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ Πάσχα και καλοκαιριού» ανέφερε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτίμησε ότι αποκλιμάκωση θα υπάρξει μετά τις 20 Απριλίου.
«Θα έχουμε συνέχιση της αύξησης προφανώς μέχρι τα μέσα Απριλίου.
Μιλάμε για μια αύξηση που δεν θα είναι εξαιρετικά μεγάλη, λίγο πάνω από 4.000 μέχρι 4.500, αλλά όχι παραπάνω μέχρι τα μέσα Απριλίου, 18 Απριλίου περίπου, μετά από αυτό το χρονικό σημείο μπορούμε να έχουμε σταθεροποίηση με διακυμάνσεις, οι διακυμάνσεις κυρίως έχουν να κάνουν με τον καιρό. Από τις 20 και κάτι 25 Απριλίου να αρχίσουμε να βλέπουμε μια αποκλιμάκωση» υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης