Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στον Nasdaq από τις 14 Απριλίου η Coinbase - Έλαβε την έγκριση από τη SEC

Στον Nasdaq από τις 14 Απριλίου η Coinbase - Έλαβε την έγκριση από τη SEC
Τον περασμένο μήνα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι η Coinbase είχε φτάσει σε μια αποτίμηση 68 δισ. δολαρίων στην ιδιωτική αγορά
Στις 14 Απριλίου 2021 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Coinbase, της πλατφόρμας των κρυπτονομισμάτων, στον δείκτη Nasdaq, αφού έλαβε την κανονιστική έγκριση για την απευθείας εισαγωγή της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
Η εταιρεία, που κατέλαβε την 10η θέση στη λίστα CNBC Disruptor 50 του 2018, ανακοίνωσε την έγκριση της SEC.
Ενώ εταιρείες όπως οι Roblox, Spotify, Slack και Palantir στο παρελθόν βρέθηκαν στις άμεσες λίστες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, το Coinbase θα είναι η πρώτη σημαντική απευθείας εισαγωγή στον Nasdaq.

Με το σύμβολο COIN

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να εγγράψει εκδώσει 115 εκατομμύρια μετοχές κατηγορίας Α, οι οποίες θα διαπραγματεύονται με το σύμβολο COIN.
Η εκδίδουσα εταιρεία παραιτείται από την πώληση νέων μετοχών και, αντίθετα, επιτρέπει στους υπάρχοντες ενδιαφερόμενους να πωλούν τις μετοχές τους σε νέους επενδυτές.

Ορόσημο για την κρυπτογράφηση

Το πράσινο φως της SEC σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τους υποστηρικτές της κρυπτογράφησης, οι οποίοι προτιμούν τα στοιχεία που σχετίζονται με το blockchain όπως το bitcoin.
Μόλις πρόσφατα πολλές παραδοσιακές τράπεζες και θεσμικοί επενδυτές έχουν αγκαλιάσει τις αγορές κρυπτογράφησης, που προηγουμένως θεωρούνταν πολύ κερδοσκοπικές και ασταθείς.
Με το bitcoin να αυξάνεται κατά περίπου 800% τον τελευταίο χρόνο και ένα οικοσύστημα εταιρειών υποδομής και πλατφόρμων συναλλαγών να αναδύονται γύρω από αυτό, η Coinbase έχει αυξηθεί σε αξία ως ηγέτις στην ευρύτερη κρυπτοοικονομία.
Η Coinbase ανέφερε τη δυνητική πτώση των τιμών στο bitcoin ως έναν από τους παράγοντες κινδύνου στο ενημερωτικό δελτίο της.
Επίσης, ανέφερε ότι έχει περισσότερους από 43 εκατομμύρια χρήστες που ανταλλάσσουν ψηφιακά στοιχεία σε περισσότερες από 100 χώρες.
Τον περασμένο μήνα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι η Coinbase είχε φτάσει σε μια αποτίμηση 68 δισ. δολαρίων στην ιδιωτική αγορά, με βάση τη μέση τιμή μετοχής των 343,58 δολ..
Αν και η αξία της ιδιωτικής αγοράς είναι λιγότερο ενδεικτική της αξίας του μεριδίου μιας εταιρείας, ο Nasdaq θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να καθορίσει μια τιμή αναφοράς πριν από την άμεση εισαγωγή της Coinbase.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης